Zo creëer je een unieke woonkamer 

We willen allemaal niets liever dan zo uniek mogelijk zijn. Om die unieke factoren door te voeren in je leven, kan het mooi zijn om ook je woonkamer zo uniek mogelijk in te richten. Hoe dat je precies doet vertellen we jou in deze blog. Lees je mee? 

Je woonkamer is een plek waar je veel tijd doormaakt. Waar je in je slaapkamer vaak vooral met je ogen dicht ligt, is de woonkamer een plek waar je ontspant nadat je hebt gewerkt. Een plek waar je samenkomt met je vrienden en familie of een plek waar je simpelweg op de bank een filmpje kijkt. Reden genoeg om nét even iets langer over die nieuwe tv kast na te denken dan anders. 

1.    Maak een moodboard 

Om zo uniek mogelijk te zijn straks, is het goed om te beginnen met een moodboard. Een moodboard is een makkelijk manier om je ideeën vorm te geven. Bijvoorbeeld door op Pinterest rond te zoeken en borden te maken. Maar je kan ook in tijdschriften gaan bladeren en bijvoorbeeld dat mooie witte tv meubel uit knippen. Alles mag nog in deze fase. Verzamel alles wat je mooi vindt en waar je iets mee wilt. 

2.    Kies je stijl 

De volgende stap gaan we iets meer specifiek in op jouw woonkamer. De eerste stap is dan ook dat je jouw stijl moet gaan bepalen. Bepaal hoe jij het wilt vormgeven, bepaal de kleuren, motiveren en eventueel de stoffen. Denk bijvoorbeeld aan natuurlijke kleuren met rotan of juist hoogglans zwart met veel glas. Door je stijl je bepalen kun je straks beter keuzes maken. 

3.    Mix ‘and match 

Wij houden wel van een beetje mix ‘nd match op z’n tijd. Zo is het prachtig om oud met nieuw te combineren. Door antieke stukken met kleuren van nu in je woonkamer neer te zetten. Maar. Ook als je juist van modern houdt kun je een mooie mix maken. Zo creer je jouw unieke stijl. 

4.    Durf risico te nemen 

Wil jij een gigantisch schilderij in je woonkamer ophangen? Doe het! Wil je liever een aquarium met bijzondere vissen als afscheiding tussen de keuken en de woonkamer? Ga ervoor! Door risico te nemen druk jij een unieke stempel te drukken op jouw nieuwe woonkamer. Want juist waar niemand rechtsaf durft vind je de mooiste unieke stukken. Probeer risico te nemen, maar houd het ook dicht bij jezelf. Zo weet je zeker dat je de plank niet misslaat, want dat zou ook weer zonde zijn. 

5.    Waai mee met de seizoenen

Als laatste is het mooi om jouw woonkamer mee te veranderen met de seizoenen. Je hoeft natuurlijk niet elk seizoen met de roller over de muur te gaan, maar het is wel mooi om bepaalde onderdelen te veranderen als het bijvoorbeeld winter is. In de winter zoeken we elkaar meer binnen op en hebben we behoefte aan meer gezelligheid. Terwijl je in de zomer de binnenruimte meer verplaatst naar buiten. 

Gerelateerd