4 redenen om een veranda te installeren 

Kijk je weleens naar van die televisieprogramma waarbij mensen binnen de kortste keren een compleet nieuwe woonkamer of tuin hebben? En soms zelfs allebei! Het is ongekend hoe mooi de kracht van een veranda is. In deze blog vertellen we jou alles over de 4 grootste redenen om een veranda te installeren. 

Een veranda is een soort aanbouw waarvoor je in de meeste gevallen geen vergunning van de gemeente nodig hebt. Dat komt omdat het vaak een soort overkapping is of een buitenkamer. Hierdoor zijn de voordelen alleen al de moeite waard om het te overwegen, het tenslotte een simpele en makkelijke investering. Maar er zijn nog meer voordelen. Laten we eens kijken. 

1.    365 dagen plezier van je tuin 

Veranda kopen? Allereerst is het voordeel van een veranda het feit dat je 365 dagen van je tuin kunt genieten. In de lente is dit de plek waar je de eerste warme zonnestralen weet op te vangen. In de zomer is het er koel en kun je er lekker in de schaduw zitten. In de herfst is je veranda de plek waar je de zomer het langste kunt rekken. En in de winter is dit de plek voor een lekker vuurkorfje of winter barbecue. Je kan hier elke dag van het jaar heerlijk genieten. 

2.    Vergroot de waarde van je huis 

Als je investeert in een mooie en goede veranda dan kun je er verzekerd van zijn dat de waarde van je woning tijgt. Allereest omdat het ervoor zorgt dat zowel je tuin als de buitenzijde van je woning er verzorgd uitziet.  Maar er is nog meer, want voor veel mensen is het een droom. Om een woning te hebben met een prachtige veranda.  Het kan dus de reden zijn voor mensen om meer op jouw woning te bieden wanneer je je huis gaat verkopen. 

Wil je de waarde van je woning op nog een andere manier makkelijk vergroten? Zoek dan ook eens op carport kopen

3.    Isolatie van je woning 

Dit is een voordeel dat veel mensen niet weten, maar een veranda zorgt ervoor dat je woning beter is geïsoleerd. Met andere woorden: koeler in de zomer en warmer in de winter. Hoe kan dit? Allereerst kan de wind minder goed je woning bereiken, daarnaast dit er een extra laag tussen de natuurlijke opwarming van je woning en de buitenlucht. Hierdoor weet warmte moeilijker je woning te bereiken en aan de andere kant weet de warmte in de winter beter binnen te blijven. Win-winsituatie dus! 

4.    Extra ruimte in het huis 

En dan hebben we natuurlijk nog de laatste reden, namelijk het voordeel van een extra ruimte in het huis. Zeker wanneer jouw woonkamer niet zo groot is, kan het fijn zijn om een veranda aan het huis te zetten. Als een soort tuinkamer tussen het huis en de tuin. Je kan er prettig buiten zitten in alle weersomstandigheden. Een lekkere plek om mensen uit te nodigen voor een kopje koffie en juist een gezellige barbecue. 

Zin om aan de slag te gaan? Bekijk deze video met 43 Vintage veranda-decorideeën die u gemakkelijk zelf kunt maken.

Gerelateerd