Waar moet je opletten bij het afsluiten van televisie, internet en telefonie? 

Als je in een woning woont, dan vind je het waarschijnlijk wel prettig om de televisie aan te kunnen zetten en wat leuke zenders te ontvangen. Er is niets zo frustrerend als internet dat niet werkt. En wat te denken van telefonie? We gebruiken het niet zomaar meer, maar het is wel prettig om een vaste lijn te hebben. In deze blog vertellen we jou waar je op kunt letten. Lees je mee?

Je kan in een woning trekken en nieuwe internet en televisie willen afsluiten, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wilt gaan overstappen. Het is vooral belangrijk dat je op een aantal zaken let. Want het is vooral belangrijk dat je niet alleen let op de laagste prijs, maar er zijn nog een aantal zaken die je kunt checken.

1.    Kwaliteit van het netwerk

Allereerst is het goed om naar de kwaliteit van het netwerk te gaan kijken. Hiermee bedoelen we de snelheid van het internet bijvoorbeeld. Maar ook hoeveel zenders je in het pakket krijgt en hoe dat precies werkt. De kwaliteit van het netwerk is vooral ook belangrijk als je digitale televisie gaat ontvangen. Dat verloopt namelijk niet via een stabiele kabel, maar via het internet. Daarom is stabiel internet belangrijk. Het kan ook zijn dat het internet bij vrienden 100 kilometer heel goed is, maar bij jou in de regio minder. Dat heeft te maken met de dekking van het internet. Zoek het daarom voor jouw persoonlijke locatie goed uit. 

Vaak geeft een aanbieder van internet aan wat de maximale downloadsnelheid is van een bepaald pakket en ook vind je hier de uploadsnelheid. Deze informatie is dus heel waardevol!

2.     Wat zijn de vaste kosten voor het verbruik?

Elk pakket kent vaste kosten en soms ook variabele kosten. Het is daarom goed om te kijken naar wat de vaste kosten zijn en de variabele. Zo kan je bijvoorbeeld bij een televisie-abonnement ook andere zenders krijgen. Denk aan Netflix of Videoland. Wil je dat liever niet? Dan kun je dat uitzetten. Houd er wel rekening mee dat dit soort diensten soms bij elkaar wel 30 of 40 euro meer kunnen kosten op je rekening. 

3.    Let op de looptijd van het contract en eventuele kosten voor het opzeggen

Het ene contract kan korter lopen dan het andere contract. Vaak geldt dat hoe langer je een contract afsluit hoe goedkoper het zal zijn. En andersom: hoe langer hoe duurder. Als je voortijdig een contract wilt opzeggen kan het zijn dat er extra kosten bij komen kijken. Goed om dat dus te controleren van tevoren. Als je bijvoorbeeld weet dat je binnen 2 jaar wilt gaan verhuizen. In sommige gevallen kun je het internet- en televisie-abonnement ook gewoon meenemen naar het nieuwe adres.

Wil je het echt goed aanpakken? Dan raden we je aan om ook te gaan vergelijken. Dit kan vaak ook online op onafhankelijke websites. Zo weet je goed wat de beste deal voor jouw situatie is. 

Gerelateerd