Heb je krediet nodig? Hier moet je goed op letten 

Heb jij snel geld nodig? Tegenwoordig is dat geen probleem, zo kan je al snel een lening afsluiten en gaat dan allemaal erg makkelijk. Helaas zijn er wel risico’s verbonden aan het afsluiten van een lening. Veel mensen hebben hier geen of weinig weet van. Wij zetten de risico’s voor krediet op een rij. 

Looptijd 

Bij het afsluiten van een lening is de maximale looptijd 120 maanden. Wanneer jij een lening voor een langere periode afsluit zal de rente lager zijn. Wanneer jij gaat voor een korte looptijd dan wil de bank toch iets verdienen. Dit doen ze vaak door de rente iets hoger te maken. 

Kredietverzekering

Een kredietverzekering afsluiten is een goede stap. Vooral als ondernemer, want het kan zomaar zijn dat jij jouw lening niet meer kan betalen. Met een goede kredietverzekering worden alsnog jouw facturen betaald zodat jij niet verder in de problemen raakt. 

Belastingvoordeel     

Het kan belastingtechnisch voordelig zijn om geld te lenen. Bijvoorbeeld wanneer jij geld gaat lenen voor het verbouwen van je woning of kantoor ten bate van jouw onderneming. Op dat moment zijn leningen vaak aftrekbaar van de belasting. Het kan dan zomaar 10% tot 20% schelen aan maandelijkse kosten. 

Reviews

Het vergelijken van verschillende kredietverstrekkers is een hele goede zet. Inmiddels zijn er zo veel banken die leningen aanbieden, maar de rentes stijgen ieder jaar weer. Daarnaast is een lening niet voor een maand, maar vaak voor een langere periode. Door goed reviews te lezen van verschillende leningen weet je zeker dat je geld gaat besparen. Geld besparen is uiteindelijk ook weer geld verdienen. 

Verschillende soorten leningen 

Voordat je een lening afsluit is het eerst goed om jezelf de vraag te stellen: ‘wat voor soort lening heb ik nodig?’ Iedere situatie vraagt om een andere lening. Daarbij verschilt ook een kredietverzekering weer per lening.  

Doorlopend krediet 

Een doorlopend krediet is een lening waarbij je met een kredietverstrekker of bank afspreekt hoeveel geld jij mag en kan lenen. Vervolgens is de looptijd aan jezelf. Je kan het geld snel aflossen of steeds opnieuw het afbetaalde gedeelte weer opnieuw lenen. De stijging van de rente bij doorlopend krediet is variabel. Dit betekent dat het zowel kan dalen als stijgen tijdens de periode dat jij geld leent. 

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening wordt vaak gebruik bij de aanschaf van bijvoorbeeld een auto. Bij deze lening staat alles van tevoren vast. Zo weet je precies hoeveel je kan lenen en hoeveel geld je iedere maand moet aflossen. Vaak staat ook het rentebedrag vast. In deze tijd is dat mooi meegenomen, want de rentes lopen de laatste jaren flink op. 

Minilening 

Dat geld lenen gevaarlijk kan zijn is één ding dat zeker is. Zo krijg je een negatieve BKR-registratie wanneer jij bijvoorbeeld een negatief krediet hebt. Maar er is dan nog de mogelijkheid om te lenen. Namelijk een minilening, dit is een bedrag van +/- 1500 euro wat je dan ook weer in een korte periode terugbetaald. 

Gerelateerd