Tips om meer liefde te tonen naar je moeder

Je moeder is waarschijnlijk één van de belangrijkste vrouwen uit je leven. Toch lukt het je vaak niet om die gevoelens onder woorden te brengen. Veel mannen vinden het lastig om hun emoties te tonen. Blijven daardoor hangen in machogedrag. Totdat het te laat is. Bedenk eens hoe het zou zijn als je je moeder nooit meer kan zeggen hoeveel zij voor je betekent? Natuurlijk weet je diep van binnen dat zij dit weet, maar het is ook fijn om dit ook eens echt uit te spreken. Nu Moederdag alweer bijna voor de deur staat, is dit dan ook een moment om met beide handen aan te grijpen.

Maar hoe pak je dit aan? Met dit artikel helpen we je graag een beetje op weg.

Geef een persoonlijk cadeau

Met Moederdag voor de deur, is het natuurlijk een leuk idee om van deze gelegenheid gebruik te maken om je affectie te tonen. Dat doe je niet met een standaard bos bloemen of een flesje parfum. Nee, dat doe je met een echt persoonlijk cadeau.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Moederdag sieraden? Die zijn voor werkelijk elk budget verkrijgbaar. Maak het nog specialer door een bijzondere boodschap op de sieraden te laten graveren. Bijvoorbeeld de initialen van haar kinderen. Dit zijn van die cadeaus die haar altijd dierbaar zullen zijn en altijd bewaard zullen blijven.

Een cadeau hoeft niet duur te zijn om te tonen hoeveel je van haar houdt. Sterker nog: de meeste moeders hebben juist liever niet dat je veel geld uitgeeft. Denk maar eens terug aan vroeger. Welke cadeaus deden haar het meest deugd? Waarschijnlijk de cadeaus die je zelf had gemaakt. Niet omdat deze mooier waren dan hetgeen je in de winkel kon kopen. Integendeel zelfs. Maar je had er wel heel veel tijd en liefde in gestopt. Dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Schrijf een brief

Vind je het lastig om je gevoelens te uiten? Zeker tijdens een gesprek? Probeer deze dan eens op te schrijven. Het is voor de meeste mensen gemakkelijker om te schrijven hoe ze zich voelen, dan dit werkelijk uit te spreken. Ga er dus eens voor zitten en begin te schrijven uit je gevoel. Het is misschien lastig om te beginnen. Je zal echter merken dat als je eenmaal begonnen bent, de woorden er vanzelf uit zullen rollen.

Verwerk deze gevoelens in een brief of op een grote kaart. Verstuur deze of geef deze persoonlijk aan haar. Als je echt uit je hart geschreven hebt, zal de boodschap nooit verkeerd vallen.

Neem alles uit handen

Liefde tonen hoeft niet altijd in woorden of cadeaus. Dit kan ook in de dingen die je doet. Jij weet waarschijnlijk als geen ander hoe druk je moeder altijd is. Probeer daarom een beetje van die last uit handen te nemen. Bijvoorbeeld door te koken, schoon te maken, een lekker kopje koffie te zetten of haar op een andere manier bij te staan.

Gerelateerd