Prepaid telefoons zijn terug van weggeweest

Het hebben van een abonnement voor je mobiele telefoon, met onbeperkte data en onbeperkte belminuten is natuurlijk geweldig. Maar, de laatste jaren zien we weer een opkomst van prepaid telefoons.

In deze blog bespreken we de voordelen van prepaid en zullen we ingaan op de populariteit. Misschien loopt je abonnement binnenkort wel af en kan je de overstap maken. Of wellicht heeft je opa van 80 behoefte aan iets dat ‘iedereen heeft’, maar hij eigenlijk zelf niet gebruikt.

Waarom zijn prepaid telefoons weer populairder geworden?

Een belangrijke reden voor de keuze van een prepaid telefoon is de toenemende vraag naar flexibiliteit. Niet iedereen wil vastzitten aan een langdurig abonnement en zijn opzoek naar meer vrijheid. Met een prepaid telefoon heb je volledige controle over je uitgaven en kan je voor jezelf een bepaalde limiet stellen. Je kan overstappen wanneer je wil als tarieven veranderen. En ben je niet tevreden, dan zou je in principe de prepaid kunnen aanhouden, zonder dat je betaald.

En, je kan de nieuwste telefoons gewoon simlockvrij aanschaffen. Dat betekent dat je er zelf een simkaart in kan stoppen en dus niet vastzit aan een provider. Je nieuwe samsung a23 kan daarmee toch nog het ‘ouderwetse’ prepaid ondersteunen. Het 24-maanden contract is vanaf heden weer verleden tijd.

Wat zijn de voordelen van prepaid?

Prepaid biedt diverse voordelen ten opzichte van het hebben van een abonnement. Hieronder vind je een aantal belangrijke voordelen op een rijtje:

  • Flexibiliteit: we hadden het er al even over, maar prepaid biedt een volledige controle over je uitgaven. Misschien ben je wel beginnend ondernemer en heb je niet iedere maand zoveel geld te besteden. Je waardeert een bepaald bedrag op en daarmee zal je het meten doen.
  • Geen BKR-registratie: Bij veel abonnementen wordt een BKR-registratie gedaan. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor bijvoorbeeld het afsluiten van een hypotheek. Bij een prepaid telefoon wordt geen BKR-registratie gedaan. Met andere woorden ben je met een prepaid niet bezig met het lenen van geld.
  • Wisseling van eigenaar: Heb je bijvoorbeeld als bedrijf veel bedrijfstelefonen, die niet altijd worden gebruikt, dan kan prepaid een uitkomst bieden. Alleen als de telefoon bij iemand in bezit is, hoef je het tegoed op te waarderen. Natuurlijk is het wel handig als je dit voorafgaand aan uitgifte regelt en dit eventueel in een bestand bijhoudt.
  • Buitenland: In principe ondervind je met een prepaid geen nadeel. Bij de meeste providers kan je het tegoed ook in andere landen gebruiken. In enkele EU-landen geldt zelfs nog hetzelfde tarief. Zo kan je ongestoord dezelfde levensvrijheid doorzetten op de Franse Riviera. Met een cocktail in de ene hand en een telefoon in de andere land, ben en blijf jij voor de buitenwereld bereikbaar.

Conclusie

Prepaid telefoons zijn terug van weggeweest en dat is niet voor niets. Steeds meer mensen zoeken naar flexibiliteit in hun telefoonplan en willen niet vastzitten aan langdurige abonnementen. Met een prepaid telefoon kun je zelf bepalen hoeveel je uitgeeft. Bovendien zijn prepaid telefoons tegenwoordig qua functionaliteit vergelijkbaar met abonnementstoestellen. Dit is omdat je letterlijk dezelfde telefoon kan kopen, met of zonder abonnement. Dus, waar wacht je nog op. Zodra je abonnement is afgelopen, kan jij opstap met prepaid.

Gerelateerd