bearded worker using tablet while standing near workbench in workshop
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

MBO- opleidingen in de techniek


Als je op zoek bent naar een MBO opleiding in de technische sector, dan is Tetrix Techniek zeker een naam om in gedachten te houden. Dit bedrijf biedt verschillende opleidingen aan op het gebied van metaaltechniek, elektrotechniek en installatietechniek. 

Voordelen bij Tetrix Techniek

Kennis en praktijkervaring

Een van de voordelen van het volgen van een opleiding bij Tetrix Techniek is dat je praktijkervaring opdoet bij een erkend leerbedrijf. Dit betekent dat je tijdens je opleiding niet alleen in de schoolbanken zit, maar ook daadwerkelijk aan de slag gaat in de praktijk. Zo leer je niet alleen de theoretische kennis, maar ook hoe deze toegepast kan worden in de praktijk. 

Opleidingen zijn gehecht aan het bedrijfsleven

Een ander voordeel van Tetrix Techniek is dat de opleidingen afgestemd zijn op de behoeften van het bedrijfsleven. Zo weet je zeker dat je tijdens je opleiding de vaardigheden leert die je nodig hebt om aan de slag te gaan in de technische sector. Bovendien hebben veel bedrijven in deze sector een tekort aan goed opgeleide technici, dus de kans op een baan na je opleiding is groot. 

Opleiding met verschillende niveaus 

Tetrix Techniek biedt verschillende opleidingen aan op verschillende niveaus, van niveau 2 tot en met niveau 4. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een opleiding tot constructiewerker, elektromonteur, installatiemonteur of allround verspaner. Het niveau van de opleiding hangt af van je vooropleiding en je ambitie. Als je nog geen ervaring hebt in de technische sector, is het verstandig om te starten met een niveau 2-opleiding en van daaruit verder te groeien. 

Maatwerktrajecten

Naast de reguliere opleidingen biedt Tetrix Techniek ook verschillende maatwerktrajecten aan. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld een opleiding op maat laten maken voor hun medewerkers, zodat zij zich kunnen ontwikkelen binnen het bedrijf. Ook biedt Tetrix Techniek opleidingen aan voor zij-instromers, die vanuit een andere sector de overstap willen maken naar de technische sector. 

Conclusie

Al met al biedt Tetrix Techniek dus een breed scala aan opleidingen en mogelijkheden voor mensen die geïnteresseerd zijn in de technische sector. Of je nu net van de middelbare school komt en nog geen ervaring hebt, of al jarenlang werkzaam bent in een andere sector en een carrièreswitch wilt maken, Tetrix Techniek heeft een passende opleiding voor jou. Met de praktijkervaring die je opdoet en de vaardigheden die je leert tijdens je opleiding, ben je goed voorbereid om aan de slag te gaan in de technische sector.

Gerelateerd