Hoe gebruik je veilig een verzwaarde hoelahoep?

De fitness hoelahoep is een van de meest populaire trainingstools. Het kan worden gebruikt als een volledige lichaamstraining en het helpt om je lichaam in vorm te houden. De fitness hoelahoep wordt om verschillende reden steeds populairder. Je voelt je niet alleen een stuk beter na de training, maar het is ook nog eens goed om spieren te trainen en calorieën te verbranden.

Je kunt tot wel 600 calorieën per uur verbranden

De hoelahoep is een geweldige manier om calorieën te verbranden, je lichaam te versterken en vet te verbranden. Daarnaast kan een hoelahoep je kernspieren versterken, balans en houding verbeteren, stress verlichten en spanning in de bovenrug verminderen. Een hoelahoep is een leuke manier van trainen om in vorm te komen. Tijdens de training gaan je hartslag en ademhaling omhoog, waardoor je meer vet verbrandt dan normaal. Tegenwoordig gebruiken volwassenen dit leuke speeltje steeds meer voor trainingsdoeleinden. Samen met de juiste voeding en de juiste proteine poeder kan deze tool helpen je spieren te versterken en gewicht te verliezen.

Buikspieren opbouwen

Een van de grootste voordelen van de hoelahoep is dat het je kan helpen buikspieren te ontwikkelen. Een sterke kern is een must voor elke training, maar is nog belangrijker als je je buikspieren wilt versterken. Een hoelahoep kan helpen de spieren in je buik te versterken, waardoor je makkelijker kunt afvallen en een platte buik krijgt. Buikspieren zijn erg belangrijk voor bijna alles wat je doet, dus als je die buikspieren wilt opbouwen en de algehele kracht van je lichaam wilt verbeteren, dan is hoelahoep misschien precies wat je nodig hebt. Trainen met een hoelahoep zal je spiertonus, kracht en uithoudingsvermogen verbeteren.

Humeur verbeteren, angst en stress verminderen

Van hoelahoep is bekend dat het je humeur verbetert. Dat komt doordat er endorfines vrijkomen tijdens het sporten. Endorfines zijn chemische stoffen in het lichaam die werken als natuurlijke pijnstillers en die je humeur kunnen verbeteren wanneer ze vrijkomen. Hoe meer je traint met je hoelahoep, hoe meer endorfines er vrijkomen. Daarnaast is de hoelahoep is een geweldige manier om stress en angst te verlichten en om een betere nachtrust te krijgen. Wanneer je je heupen in cirkels beweegt, grijpen de spieren in je bekken ook aan. Deze worden “de bekkenbodemspieren” genoemd en spelen een belangrijke rol bij het beheersen van de blaasfunctie. Ze helpen gevoelens van angst of paniek te verminderen die problemen kunnen veroorzaken met ademhalingspatronen, spijsvertering, slaapkwaliteit en zelfs cardiovasculaire gezondheid.

Gerelateerd