Demy de Zeeuw vermogen: hoeveel verdient de oud-voetballer?

Je kent hem waarschijnlijk als oud-voetballer van Ajax, AZ, NAC Breda en natuurlijk van het Nederlands Elftal. Hij stond vooral in het middenveld en heeft maar liefst 27 interlands gespeeld. We hebben het natuurlijk over Demy de Zeeuw. Maar hoeveel is deze voormalig voetballer eigenlijk waard? Met andere woorden: hoeveel heeft hij verdiend? Deze vraag gaan we proberen te beantwoorden in deze blog! 

Demy Patrick René de Zeeuw is op 26 mei 1983 in Apeldoorn geboren. Dit was ook de stad waar hij begon met voetballen. Zoals elke jonge jongen hoopte hij natuurlijk een groot voetballer te worden. Dat gebeurde toen hij op zijn veertiende werd gescout door Go Ahead Eagles. Toen hij 55 wedstrijden voor deze club had gespeeld en zeven doelpunten had gemaakt als middenvelder werd hij opgemerkt door de Alkmaarse club AZ. In 2005 werd hij door trainer Louis van Gaal binnengesleept tegen een kleine 100.000 euro. Via een omwenteling, hij heeft nog een tijd bij Ajax gespeeld en bij Spartak Moskou, komt Demy bij NAC Breda terecht. Het is ondertussen 2014. Hier scoort hij maar een paar keer en ook met NAC Breda gaat het niet zo goed in de Eredivisie. De eindigen op de zestiende plek waardoor ze nacompetitie moesten spelen. Hierdoor degraderen ze. Voor Demy het moment om in 2016 zijn voetbalcarrière te stoppen en het zakenleven in te gaan. 

Wat houdt dat zakenleven dan in? Toen Demy nog in Rusland speelde, bedacht hij het merk Balr. Dit is een lifestyle-merk geworden wat het vooral goed begon te doen onder jongeren. Hij deed dit niet alleen maar samen met een aantal andere voetballers. Al binnen no-time was de omzet meer dan een miljoen euro. Later is Demy naast kleren ook accessoires gaan verkopen. 

Investeringen en vastgoed

Waar bestaat zijn vermogen dan uit zal je wellicht denken? Allereerst is er natuurlijk flink wat geld binnengekomen in de jaren toen hij nog voetballer was. Dit geld heeft hij op slimme manieren weten te investeren. Hierdoor lijkt het erop dat er maandelijks nog steeds geld binnenkomt bij de ex-voetballer. Natuurlijk is alles een schatting, maar het lijkt erop dat de omzet van Balr over de 100 miljoen euro per jaar is. Dat komt neer op 417.00 euro per maand. Een inkomen van 96.154,- per week en dat is per dag 13.00 euro. Voor de snelle rekenaars onder ons… dat is inderdaad 572 euro per uur. 

En dan is er ook nog vastgoed. Demy heeft slim zijn geld in vastgoed gestoken. Een manier om geld lang waarde te laten houden, maar ook een slimme manier om geld te laten groeien. Zo heeft Demy op Ibiza een boot die de Balr heeft. Deze kun je voor ruim 2.000 euro verhuurd.  Hoelang je dan gebruik mag maken van de boot is niet bekend. Ook is het een slimme manier van marketing, want grote namen gebruiken graag de boot met daarop de merknaam van een populair merk. Zelf noemt Demy het merk dan ook geen kledingmark maar een life style fashion-merk. 

Merkimperium: Balr.

De onderming die ooit is begonnen met het verkopen van een paar shirts online is dus uitgegroeid tot een ijzersterk merk. Je kunt de kledingstukken en accessoires vaak herkenning aan het merk duidelijk op de shirts gedrukt. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke witte shirt met daarop BALR. Maar ook jassen, luchtjes en schoenen. Alles is afgestemd op de modieuze man of vrouw van nu. En dat merk je niet alleen aan de kleding, maar ook aan de ijzersterke marketing die het bedrijf groot heeft gebracht. Naast dit merk werkt Demy de Zeeuw ook aan het bedrijf 433, voor voetbalkleding. En Wannahaves, een online webshop ook voor kleding. 

Per maand kom er dus ook aardig wat geld binnen bij deze ex-voetballer en zakenman. Zijn vermogen wordt online dan ook op meer dan 15 miljoen euro geschat. Mede doordat hij een onderneming is gestart die het goed doet bij jongeren, maar ook door verschillende investeringen. Naast dat hij een boot heeft, blijkt hij namelijk ook appartementen hebben opgekocht in Ibiza. Door al deze investeringen en ondernemingen heeft Demy zichzelf bij de top 100 selfmade miljonairs gevoegd. Een prima lijstje om tussen te staan! 

Selfmade miljonair

Wat doet Demy dan eigenlijk allemaal met het geld? Als we zijn Instagram-account bekijken zien we een gelukkig gezin. Samen met Daniëlle Slof heeft hij twee kinderen. Een dochter en een zoon. Samen zijn ze dan natuurlijk ook vaak op het Spaanse party-eiland te vinden waar ze dus meerdere huizen en appartementen bezitten. Zo verkoopt hij regelmatig een huis met winst. Maar ook gaan er geruchten dat er een Balr. Hotel komt op het eiland. Hij gelooft namelijk niet in traditionele marketing, maar wel in het gevoel dat mensen willen overbrengen met hun marketing. In dit gevoel: pure luxe. En daarom vindt Demy dus dat een hotel ook hoort bij het imperium dat Balr. heet.

Dat Demy een selfmade miljonair is, is dus niet heel vreemd. De ex-voetballer weet net zo goed in het zakenleven de juiste papsen te maken en het balletje goed te laten rollen. Hij weet hij hoe van een merk een groot succes moet maken. Hij ziet kansen en weet deze ook goed te benutten. En dat maakt zijn vermogen en imperium dus meer dan logisch. Binnenkort opent hij winkels in Miami, New York, Los Angeles en Las Vegas. Hij zit niet stil, die Demy de Zeeuw.  

Gerelateerd