Goedkope energie: hoe maak je de beste deal voor je energiecontract? 

Tegenwoordig willen we alles zo goedkoop mogelijk. En misschien juist wel nu de gasprijs zo hoog is. Maar wat is goedkope energie eigenlijk in 2022? En wat is nu eigenlijk een goedkoop energiecontract? In deze blog vertellen we jou alles over goedkope energie en hoe je voor de beste deal zorgt. 

Energie hebben we nodig. Er zijn verschillende soorten energie, denk aan windenergie, zonne-energie of fossiele brandstoffen. Maar uiteindelijk is stroom gewoon stroom. Wat eruit jouw stopcontact is – ongeacht hoe het is opgewekt – altijd en overal precies hetzelfde. Daarom is het goed om te kijken naar de beste deal voor goedkope energie. Want het product? Dat verandert niet. 

Goedkoop energiecontract: waar moet je opletten? 

Je kan misschien niet kiezen wat er precies uit je stopcontact komt, maar je hebt wel degelijk iets te kiezen als het aankomt op een energiecontract.  Zo kan je bijvoorbeeld kijken naar de manier waarop het wordt opgewekt. Denk aan het verschil tussen duurzaam opgewekte energie en energie door middel van het verbranden van afval bijvoorbeeld. Je kan dus enerzijds letten op de randzaken van een bedrijf. En anderzijds kun je kijken naar de goedkoopste. Maar wanneer is een energiecontract goedkoop? 

Op dit moment is het heel lastig om energieprijzen te bepalen, zeker rondom goedkope energie. Dat komt omdat er op dit moment in Europa een oorlog is in het oosten. Hierdoor verschillen de energieprijzen contact. Ook is het moeilijk om te zeggen wat de energieprijzen in de toekomst gaan doen. Maar er is gelukkig een oplossing. 

Energie vergelijken voor de goedkoopste deal

Want wil jij niet te veel betalen voor je energiecontract? Dan kun je online contracten gaan vergelijken. Want je kunt wel afgaan op de ervaringen van bijvoorbeeld je ouders of je vrienden. Maar wat de beste deal voor jou is op het gebied van energie is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Uit hoeveel mensen bestaat jouw huishouden bijvoorbeeld. Maar ook in wat voor een woning woon je. 

Als je dus wilt weten hoe je online energie vergelijkt is het goed om je persoonlijke gegevens bij de hand te houden. Zo kan je ook je verbruik opgeven. Vergelijken doe je het. beste door verschillende vergelijkingssites te gebruiken en let er altijd op hoe objectief deze websites zijn. Je wilt tenslotte wel een eerlijke uitslag. 

Wist je trouwens dat je nog meer kunt vergelijken online? Denk bijvoorbeeld aan je mobiele telefoon of je zorgverzekering. 

Goedkope energie met cadeau

Tegenwoordig kun je de mooiste energie aanbiedingen online vinden. Denk bijvoorbeeld aan betaalbare energie in combinatie met cashback. Bij sommige energiebedrijven krijg je ook goedkope energie met een cadeau erbij. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar Vattenfall. Hier kun je kiezen wat je wilt ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan korting op stroom. Maar je kan eventueel ook kiezen uit leuke cadeautjes. En blijf je voor een langere tijd klant bij Vattenfall? Dan wordt je voordeel ook steeds groter. Het loont dus om klant te blijven en dat is bij de meeste energiebedrijven absoluut niet zo. 

Gerelateerd