Ethereum vs Ethereum Classic

Hoewel ze beiden Ethereum heten, zijn ze toch heel verschillend. In dit artikel bespreken we Ethereum vs Ethereum classic. We leggen uit wat Ethereum (ETH) en Ethereum Classic (ETC) zijn, wat de betere investering is en wat hun voornaamste doel is.

Wat is Ethereum (ETH)?

Ethereum is het meest gebruikte blockchain-gebaseerde platform voor gedecentraliseerde apps (DApps) op basis van smart contracts. Een smart contract is een code die ontworpen is om automatisch een actie uit te voeren, zoals het automatisch overmaken van geld, wanneer aan specifieke voorwaarden wordt voldaan. Wat Ethereum (ETH) onderscheidt van de rest, is dat ontwikkelers code kunnen schrijven die digitale waarde controleert, en die exact verloopt zoals ze wordt geprogrammeerd. Bedacht door Vitalik Buterin in 2013, won het Ethereum platform snel aan populariteit bij ontwikkelaars kort nadat het werd gelanceerd op 30 juli 2015. Vandaag is Ethereum de tweede grootste cryptocurrency na Bitcoin.

Wat is Ethereum Classic (ETC)?

Ethereum Classic (ETC) is een hard-fork van het originele Ethereum (ETH) platform. ETC kwam in 2016 tot stand na een hack van de op Ethereum gebaseerde Decentalized Autonomous Organization (DAO). De community geraakte verdeeld en dus werd ook de blockchain in twee gesplitst; Ethereum (ETH) en Ethereum Classic (ETC).

Is Ethereum (ETH) een Betere Investering dan Ethereum Classic (ETC)?

Als je op zoek bent naar een investering op lange termijn, is Ethereum zeker een betere optie. Met de overvloed aan factoren die de waarde van Ethereum (ETH) omhoog zouden kunnen stuwen zoals de toenemende vraag naar Decentralised Finance (DeFi), gedecentraliseerde Apps (DApps) en Non-Fungible Tokens (NFT’s). Ethereum Classic (ETC) kan echter nog steeds een goede investering zijn als je van plan bent om je crypto investeringsportefeuille te diversifiëren. Uiteindelijk is de vraag die je zou moeten stellen: “Hoeveel ben je bereid te investeren, op welke manier wil je investeren, en wat is je uiteindelijke doel”? Ethereum Classic (ETC) is ontstaan als een hard-fork van Ethereum (ETH) en heeft de zwakke punten van Ethereum (ETH) dus geërfd. Aangezien de community het project runt, zijn de kansen op significante verbeteringen en updates minimaal. Dit maakt Ethereum een veel betere optie voor lange termijn investeerders. Wil je Ethereum kopen? Creëer je account hier!

Wat is het voornaamste doel van Ethereum (ETH) en Ethereum Classic (ETC)?

Wanneer we de twee vergelijken is Ethereum (ETH) een wereldwijd, open-source platform voor gedecentraliseerde applicaties die werken op basis van smart contracts. De uitdaging van Ethereum (ETH) is het netwerk snel, veilig en laag in transactiekosten te houden voor het steeds groeiende aantal gebruikers. Ethereum Classic (ETC), aan de andere kant, wil een toestemmingsvrije manier bieden om digitale activa te beheren en geldoverdracht mogelijk te maken door slimme contracten op dezelfde manier als Ethereum deed in zijn vroege stadia. In tegenstelling tot Ethereum (ETH), is het doel van Ethereum Classic (ETC) om het netwerk in de originele staat te behouden zonder noemenswaardige veranderingen.

Gerelateerd