Geniet in de zomer van een heerlijk alcoholvrij drankje

Festivalletje, avondje op een terrasje zitten of juist lekker de barbecue aanzetten met vrienden. In de zomer zijn er genoeg momenten om te genieten van een drankje. Maar heb je – om welke reden dan ook – even geen zin in alcohol? Dan kun je tegenwoordig ook volop genieten van alcoholvrije drankjes. In deze blog vertellen we jou er alles over! Lees je mee?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je geen alcohol wilt drinken. Bijvoorbeeld omdat je in verwachting bent. Maar ook omdat je de negatieve effecten van alcohol niet in je lichaam wilt hebben. Zo zit er in alcohol ook heel veel calorieën. En moet je nog deelnemen aan het verkeer dan? Kun je ook beter geen alcohol drinken. Dat geldt ook als je nog veilig thuis wilt komen met de fiets! 

Maar wij vinden: je hoeft je nooit te verantwoorden als je gaat voor een alcoholvrij drankje. Waarom een alcoholvrij drankje? Wil je nu de lekkerste alcoholvrije drankjes maken? Kijk dan eens op Alcoholvrijshop

Welke alcoholvrije drankjes zijn er? 

Tegenwoordig kun je heel veel alcoholische drankjes in een 0.0 variant krijgen. We hebben het natuurlijk over biertjes, zoals pils. Maar tegenwoordig kun je ook alcoholvrije speciaalbieren krijgen. En denk aan gin zonder alcohol. Wijn zonder alcohol, net zoals lekkere likeurtjes zonder alcohol. Je kan natuurlijk ook mixen, zodat je een alcoholvrije cocktail krijgt. De mogelijkheden voor alcoholvrije drankjes wordt steeds groter. En de kwaliteit wordt ook steeds beter. Waar vroeger vooral werd gezegd dat alcoholvrije drankjes niet te drinken waren, wordt de kwaliteit nu zo goed dat je soms niet eens proeft dat er geen alcohol in zit. 

Hoe maak je een alcoholvrij drankje? 

Veel alcoholvrije drankjes kun je gewoon drinken zoals je gewend bent, bijvoorbeeld wanneer je een koud biertje uit de koelkast haalt. Maar in sommige gevallen kan je er ook voor kiezen om een lekkere cocktail te maken. We willen je graag een voorbeeld geven van een heerlijke alcoholvrije cocktail. En wist je dat een alcoholvrije cocktail ook wel een mocktail wordt genoemd? 

·      Virgin Hugo 

Een Hugo zonder alcohol. Dat noemen we een Virgin Hugo. Je kan deze alcoholvrije variant gewoon in een fles kopen. Maar je kan ‘m lekker pimpen, zodat je een heerlijke mocktail krijgt. Hiervoor doe je ijsklontjes in je favoriete glas. Doe een paar verse takjes munt in een glas en maak snij twee kleine limoentjes open.

Wil je deze cocktail maken zonder Hugo uit een vles. Dan kan je ook vlierbloesemsiroop gebruiken. Gebruik 4 kleine scheutjes met bruisend water. Deze siroop kun je ook net zelf maken in het voorjaar!

Hier vind je nog meer mocktails die je zelf kunt maken!

Waar moet je opletten bij het maken een alcoholvrij drankje?

In sommige alcoholvrije drankjes zit helemaal geen alcohol. Maar in sommige drankjes zit er nog een heel klein beetje alcohol. Soms niet meer dan 0,5%. Dat lijkt haast niets, maar als je bijvoorbeeld in verwachting bent dan wil je 0,0. Lees daarom altijd even op de achterkant. Zo kom je erachter hoeveel alcohol er in jouw alcoholvrije drankje zit. 

Gerelateerd