Geld maakt niet gelukkig maar dit wel!

In het leven draaien heel veel dingen om geld of om macht. Maar is dat wat ons intrinsiek gelukkig maakt? Nee! Er zijn een hoop dingen waar je aan kan denken die jou gelukkig maken, maar veel dingen kosten wél geld. Ondanks dat is het belangrijk om te focussen op dat wat jou van binnen heel gelukkig maakt, is voldoende geld wel handig. Het is handig dat je voldoende geld hebt om je huis te betalen, jezelf in primaire behoeftes te voorzien en misschien nog wat over te houden aan het einde van de maand. Dat geld kun je gebruiken door dingen te doen waar jij gelukkig van wordt. Lees hieronder meer hierover!

Vakantie en leuke dingen

Enkel het idee van ‘even weg zijn’ is al lekker. Naar een tropisch oord of naar het dichtstbijzijnde vakantiepark, het maakt niet uit! Geld maakt niet gelukkig maar het geld waarmee op je op vakantie kan misschien wel. Op avontuur gaan naar een tropisch land of duiken in Mexico, kunnen herinneringen zijn waar je met een grote glimlach op terugdenkt. Maar het kan ook zitten in simpele dingen, zoals een dagje weg. Een dagje naar de dierentuin met de kinderen kan al voelen als een minivakantie. Of een escape room of een dagje naar het strand zijn allemaal leuke dingen voor in de buurt. Wat zou jij kiezen; geld sparen of leuke dingen doen?

Hobby’s

Je werkt om te leven en niet andersom, zou je kunnen stellen. Dat geldt natuurlijk niet voor iedereen maar in het leven wil je zoveel mogelijk genieten, genieten van kleine momenten. Denk bijvoorbeeld aan een hobby die je ontzettend leuk vindt om te doen. Zoals voetballen, dansen, schilderen, zingen of gitaar spelen. Het maakt niet uit wat het is en hoeveel het kost, als je maar thuiskomt met een lekker gevoel!

Expertise

Ook expertise en ergens heel goed in zijn kan voor veel geluk zorgen. Het kan een bevredigend gevoel zijn als je ergens gespecialiseerd in bent. Je hebt het gevoel dat je van waarde kan zijn voor een organisatie of voor andere mensen om je heen. Stel je bent een gebarentolk, iets wat niet veel mensen kunnen. Het kan jou veel betekenis geven door iedere werkdag het nieuws of andere belangrijke informatie voor hen te vertalen.  

Relaties

Mensen zijn kuddedieren en niet gemaakt om dag en nacht alleen te zijn. We zijn sociale dieren die gezelligheid opzoeken en samen dingen willen ondernemen. Het kan daarom erg waardevol zijn om een goede band op te bouwen met familie en vrienden. Een goede band met je moeder is een band die jij waarschijnlijk met niemand anders op die manier hebt. Of denk bijvoorbeeld aan een jarenlange vriendschap met een vriendin van de basisschool. Een vriendschap waarin je met elkaar in de zandbak zat, de puberteit hebt doorstaan en lief en leed met elkaar hebt gedeeld. Dat zijn de relaties die op vele momenten in je leven weer veel geluk zullen bezorgen.

Voldoende geld? Geld beleggen!

Geld maakt niet gelukkig maar het is wel erg fijn als je voldoende geld hebt om je vaste lasten te betalen. Je huur, brood op de plank, studie en verzekeringen moeten allemaal betaald worden. Maar als je dan alles betaald hebt aan het einde van de maand, heb je nog wel enkele euro’s over op je bankrekening. En bovendien heb je voldoende gespaard de afgelopen maanden. Heb je wat extra over in de maand? Dan kun je bijvoorbeeld beleggen in Ethereum. Een crypto munt die flink is gestegen. Kies een bedrag wat voor jou goed voelt en wat je makkelijk kan missen om Ethereum te kopen. Anycoindirect is een platform dat eenvoudig en betrouwbaar is!

Gerelateerd