Goede verlichting in je schuur. Dit moet je weten

Jij werkt regelmatig aan verschillende projecten in je schuur. Dan wil je natuurlijk dat je daar goed zicht bij hebt. In dit artikel geven wij je tips voor de beste verlichting in je schuur. 

Je bent net verhuisd, of je merkt dat je niet goed zicht hebt in je schuur of garage. Dan is het tijd voor nieuwe verlichting. Zomaar verlichting ophangen is helaas niet de slimste manier. Wij geven je tips en tricks om ervoor te zorgen dat je volledige schuur goed verlicht is. Want moet je nu wel of niet gaan voor Tl-verlichting en waarom maken veel bouwlieden gebruik van een bouwlamp tijdens het klussen? Deze lampen die je uit gaat zoeken zullen er voor zorgen dat jij perfect zicht gaat hebben. 

Kies voor robuuste verlichting 

Je bent niet bezig in je woonkamer, maar je bent bezig met zware materialen in je schuur. Hierdoor zal je vast weleens wat laten vallen of ergens tegenaan stoten. Om te voorkomen dat je dan niet gelijk je verlichting weer stuk maakt kies je voor stootvaste verlichting. Bij Budgetlight noemen ze het: robuuste verlichting en hier verkopen ze ook goede verlichting voor een schappelijke prijs. Het heet robuust omdat het niet alleen tegen een stootje moet kunnen maar ook waterdicht moet zijn. De temperaturen in je schuur kunnen namelijk behoorlijk schommelen. Vooral omdat een schuur vaak niet geïsoleerd is. Kies dus voor een bouwlamp die tegen water kan of tl-verlichting met een beschermkap. 

Gelijk brandende lampen 

Kies absoluut niet voor spaarlampen in je schuur of garage. Naast dat een schuur een werkplaats kan zijn voor langere tijd, is het ook een plek waar je in- en uitgaat. Wanneer jij kiest voor een lamp die langzaamaan veler wordt zal je niet gemakkelijk snel iets kunnen vinden. Wij kiezen dus voor lampen die gelijk vel schijnen waardoor de hele ruimte verlicht is. Je kan zelfs kiezen voor lampen met een sensor zodat je geen eens en lichtknopje om hoeft te zetten. 

Deze lampen zijn geschikt voor in de schuur  

Kies voor lampen met de juiste lichtsterkte. Dit zijn lampen met bijvoorbeeld boven de 300 lux. Hiervan weet je zeker dat ze vel genoeg zijn in de schuur. Waar vroeger werd gekozen voor tl-verlichting zien we nu dat led-verlichting steeds vaker wordt gekozen in de schuur. De reden hiervoor is dat bij tl-verlichting het vaak langer duurt voordat hij volledig op vermogen schijnt. Ook is het energieverbruik een stuk hoger bij tl-verlichting. 

Kies dus voor led-lampen. Deze sparen een hoop energie en schijnen gelijk heel vel. Led-verlichting is vaak ook bestand tegen verschillende weersomstandigheden. 

Hoe plaats je verlichting in je garage of schuur? 

Je kan kiezen voor verschillende manieren van montage. Wij adviseren om vanuit de hoeken en natuurlijk centraal te werken. Wanneer jij vaak aan de grond bezig bent of je hebt een werkbank kan je ook kiezen voor verlichting aan de onderzijde. Hou ook altijd een losse lamp erbij zodat je gemakkelijk onder bijvoorbeeld een auto kan kijken. 

Wil jij ook een beetje nadenken over de kosten en hoe duurzaam je verlichting is, dan hebben wij hier een artikel voor jou. Kies de meest duurzame verlichting.

Gerelateerd