Tickets naar Malaga? Zo ziet jouw vakantie eruit!

Oh, Spanje. Wie lekker zorgeloos wil genieten van een fijne vakantie kan altijd terecht in dit Zuid-Europese land. En dan misschien specifiek wel in de regio van Malaga. Deze streek ligt in het zuiden van Spanje en ligt uiteraard aan kust van de Middellandse zee. Do we need to say more? Laten we kijken hoe jouw vakantie eruit kan komen te zien! 

De provincie Malaga heeft het allemaal. Zo zijn er een aantal mooie steden die je kunt bezoeken, zoals natuurlijk de stad Malaga, maar ook Marbella, Ronda en Granada. Houd je meer van natuur? Dan is de Caminito del Ray een must see. Net zoals de Nerja-grotten. Ga je toch liever voor het strand naar Malaga? Torre del Mar, Malagueta en San Pedro zijn dan jouw uitvalbasis. 

En wist je dat tickets naar Malaga ook nog eens heel goedkoop zijn. Perfecte reden om dus op vakantie naar deze Spaanse regio te gaan. Waar zon, zee, strand én lekker eten perfect in balans zijn. 

Is Malaga goedkoop? 

Jazeker! Naast dat je dus voor een paar tientjes in het laagseizoen al richting Malaga kan vliegen, is het leven in Spanje ook nog eens goedkoper dan in Nederland. Zoals in elke stad of regio waar veel toeristen komen, is het goed om altijd kritisch te zijn op waar je gaat zitten. In Spanje kun je eigenlijk niet vies eten en daarom is het juist leuk en misschien wel avontuurlijk om soms eens een paar straatjes van de toerische plekken af te gaan zitten op een terras. Laat je verrassen door de Spaanse keuken, die verschilt door heel Spanje heen. 

Lekker eten in Malaga 

Er zijn een aantal gerechten die je niet mag missen in Malaga. Zoals een spies met gegrilde sardientjes, de espeto de sardinasPorra antequerana is een soort gazpacho, maar dan met tomaten, paprika, knoflook en heel veel olijfolie natuurlijk. En de gambas al pil-pil? Die mag je ook zeker niet missen. Een lekker gekruid gerecht van garnalen op een spiesje met chilipepers. Blus alles af met een typische wijn uit de streek. De zoete Malaga-wijn Moscatel. En je bent op culinair gebied helemaal ingewijd! 

Lekker eten doe je trouwens ook bij de oude visserswijken van Malaga. Hier zijn de barbecueën al op te warmen voor jouw bezoek aan de stad!

Stad Malaga bezoeken

In Malaga zelf zijn er een aantal zaken die heel mooi zijn om te zien. Zoals Alcazaba van Málaga. Dit is een oud Moorse fort. Je vindt dit fort. In het oude centrum van de stad. Ook vind je, na een flinke klim, het kasteel van Malaga. Hier heb je een prachtig uitzicht over Malaga. Bezoek zeker ook het Romeinse theater in de stad, de Teatro Romano Malag. En wil je nu nog een beetje meer cultuur snuiven? Breng dan een bezoekje aan het Picasso Museum in Malaga. Dit is namelijk dé geboortestad van de wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso. Hier vind je ook originele schilderijen en andere stukken van deze kunstenaar. 

Gerelateerd