Hoe begin je veilig met sportwedden in 2022?

Zelfs de sportieve man wil nog weleens even lekker onderuit gaan zitten om een sportwedstrijd op televisie te kijken, of zelfs vanuit het stadion nu dat eindelijk weer kan. Wedstrijden kunnen zelf al behoorlijk spannend zijn, maar wist je dat de spanning aanzienlijk verhoogd kan worden door bijvoorbeeld zelf een bedrag in te zetten op de wedstrijd? Geen zorgen, dat is veel makkelijker dan veel mensen denken en wij helpen je graag om ervoor te zorgen dat dit ook nog eens zo veilig mogelijk gebeurt!

Een aanbieder met de juiste licentie kiezen

De makkelijkste manier om het sportwedden zo veilig mogelijk te houden, is door een aanbieder te kiezen die een licentie heeft van de Kansspelautoriteit. Dit is de Nederlandse toezichthouder, die alleen licenties verstrekt aan bedrijven die voldoen aan zeer strenge voorwaarden. Dat is in jouw voordeel (niet verrassend, want dat is precies waarom de KSA opgericht is). Kies jij een bookmaker met een KSA-licentie, dan weet je altijd zeker dat je in goede handen bent. Loop je toch een keer tegen een probleem aan en wil de bookmaker niet meewerken? Dan kun je altijd bij de KSA terecht die dan naar de kwestie kijkt.

Kies altijd een betrouwbare manier om geld te storten

Er zijn inmiddels tientallen manieren om geld te storten wanneer je online wilt gaan spelen of wilt gaan winkelen. Kies je echter alle mogelijkheden, dan heb je binnen de kortste keren geld staan op uiteenlopende plekken en weet je zelf niet meer waar je het zoeken moet. De meeste Nederlanders kiezen voor iDeal of Trustly, omdat dit betrouwbaar, makkelijk én bijzonder goedkoop is. Ook zijn beide een koppeling vanaf of naar je bankrekening, zodat je het geld altijd op dezelfde plek hebt staan en niet ergens online in een wallet waarvan je het wachtwoord vergeten bent. 

Verifieer direct je account, dan kun je de winsten ook echt uit laten betalen

Heb je een bookmaker gevonden waar je wilt gaan spelen en die een licentie heeft? Verifieer dan direct je account wanneer je deze aanmaakt. Veel mensen wachten hier namelijk mee totdat zij een leuke winst hebben gemaakt en deze uit willen laten betalen. Aangezien de verificatie van je account (en je identiteit) af en toe meer tijd in beslag kan nemen, is het slim om dit nu alvast in werking te zetten. Haal je dan direct in je eerste weken een grote winst binnen, dan kun je de uitbetaling direct aanvragen, zodat je het geld kunt gebruiken om je partner mee uit eten te nemen, of een kratje bier te halen. 

Speel met mate en stel limieten op

Sportwedden veilig en leuk houden, dat doe je grotendeels zelf. Stel voor jezelf nu alvast limieten op. Hoeveel weddenschappen wil je maximaal doen per week? Hoeveel geld mag er maximaal gestort worden per week of maand? Of hoeveel tijd wil je precies besteden aan het plaatsen van weddenschappen en het kijken naar de statistieken om de juiste inzet te vinden? Door nu alvast limieten op te stellen, voorkom je problemen en dat is een prettig idee. Bij betere aanbieders zoals Unibet live kun je dit overigens zelfs instellen op je account. 

Speel alleen met geld dat je echt niet nodig hebt 

Voor sportwedden geldt hetzelfde als voor het spelen in het online casino; je kunt je complete inzet op elk moment verliezen. Dat betekent dat je uitsluitend geld stort bij de bookmaker dat je kunt missen. Veel heb je niet nodig om op een leuke manier te kunnen spelen; met een tientje of twintig euro kom je namelijk al een heel eind wanneer je gewoon matige inzetten plaatst. Stort nooit geld dat je niet kunt missen, want dit resulteert nagenoeg altijd in problemen.

Beginnen met sportwedden? Dit is een prima moment

Heb je een paar tientjes over van je vakantiegeld of heb je tijd over om je eens rustig te verdiepen in het plaatsen van weddenschappen op sportwedstrijden? Dan is dit een prima moment om eens een kijkje te nemen. Met bovenstaande informatie wordt het in ieder geval al makkelijk om een goede aanbieder te vinden waar je veilig kunt gaan spelen!

Gerelateerd