Chicago Bulls Scottie Pippen 1995

Scottie Pippen Vermogen: hoe rijk is de Amerikaanse basketballer?

Wie de Chicago Bulls kent, kent Scottie Pippen. Deze voormalig basketbalspeler heeft dit Amerikaanse team heel wat jaren ondersteunt. En daar is hij dan ook het meest bekend van geworden. Maar hij heeft voor meer Amerikaanse basketball teams gespeeld. Wat heeft hij verdiend in zijn tijd als basketballer? Hoeveel vermogen heeft hij opgebouwd en wat heeft hij hiermee gedaan? We gaan dieper in op het leven van topsporter Scottie Pippen. 

In geen land is basketbal groter dan in Amerika. Het spel waarbij twee teams een speciale bal door een basket moeten krijgen op een veld van 14 bij 26 meter, is uitgegroeid tot een grote sport. Je kunt basketbal dan ook wel vergelijken met voetbal in Nederland. Jonge jongens en meisjes hopen ooit groot te worden in de sportwereld. Er hangt een speciale sfeer in het land of in de stad als er een grote wedstrijd gespeeld moet worden. En de rivaliteit tussen clubs én supporters is groot. Ga je naar een basketbalwedstrijd in Amerika dan is dat een uitje. 

Een spectaculaire sport waar grote bedragen in om gaat. Net zoals wanneer grote spelers verkocht worden in Nederland. Dit gebeurt ook in Amerika en misschien nog wel met veel grotere bedragen dan in de voetbalwereld in Europa. Als we dus gaan kijken naar het vermogen van Scottie Pippen dan zal dit grotendeels bestaan uit de verdiensten van zijn tijd als basketballer. Maar het vermogen van mensen met een groot vermogen is altijd schatten. Precies zullen we het niet weten, mits Scottie het zelf vertelt natuurlijk. 

Wie is Scottie Pippen?

Maar laten we eerst eens kijken wie Scottie Pippen nu precies is. Hij is geboren op 25 september 1965 in Hamburg, Arkansas. Dus in Amerika en niet in Duitsland. Scottie Pippen was de jongste van 12 kinderen. Toen hij naar de highschool van Hamburg ging deed hij zowel honkbal, als american football maar ook nog basketbal. Hij was een atlet, kun je dus wel zeggen. Hoewel hij alle sporten leuk vond om te doen, besloot Scottie dat hij basketballer wilde worden. Bijzonder keuze, omdat hij ‘slechts’ 1.85 was toen hij begon met basketballen. Uiteindelijk is hij nog doorgegroeid tot 2,03 meter. Hoewel hij goed was, behoorde hij niet tot de beste. Met als gevolgd dat hij geen beurs kreeg aangeboden. Hij bleef spelen en zijn vaardigheden groeiden met hem mee. 

Tijdens de NAIA ALL-american honor in 1987 wist hij toch de aandacht te trekken van NBA-scouts. Met als gevolg dat hij voor de Chicago Bulls mocht spelen. In de jaren 90 speede hij samen met groot en bekend basketballer Michael Jordan. Scottie is uitgeroepen tot één van de beste small-forwards allertijden. En acht keer kreeg hij de titel NBA All-Defensive First Team. Prijzen die je misschien niet zoveel zeggen als je geen verstand hebt van basketbal, maar deze prijzen zijn zeer groots te noemen. Het seizoen 2002 en 2003 werd zijn laatste seizoen. Toen besloot hij zijn basketbalschoenen aan de basket te hangen. 

Schatting vermogen Scottie Pippen

En wat weten we over zijn vermogen? In zijn meest bekende tijden, dus de tijd dat hij voor de Chicago Bulls speelde, zou hij een jaarsalaris van 11 miljoen dollar hebben. Dit was waarschijnlijk het hoogste salaris dat hij als basketballer heeft gehad. Nu kunnen salarissen onderling bij de sporters verschillend zijn natuurlijk, maar het is zeer waarschijnlijk dat dit zijn hoogste salaris ooit is geweest. Als we het jaarsalaris van 11 miljoen dollar aanhouden dan kun je de volgende feiten opnoemen. 11 miljoen dollar is omgerekend voor die tijd zo’n 9 miljoen euro. Hij had dan een maandsalaris van 750.000 euro, wat inhoudt dat je een weeksalaris van 173.077 euro had. Per dag verdiende hij dan 24.725, wat een uurloon van 1.030 euro betekende. Wat doet Scottie Pippen dan nu? Nu hij al heel wat jaren niet meer actief is als basketballer, heeft hij de sport niet volledig gedag gezegd. Hij is namelijk nu Senior Adviseur van Franchise President en COO Michael Reinsdorf bij de Chicago Bulls. 

Op het internet wordt er natuurlijk een schatting gemaakt van het huidige vermogen van de oudbasketballer. Deze schatting ligt op zo’n 50 miljoen dollar. Omgerekend naar euro’s is dat iets meer dan 41 miljoen euro. Door zijn tijd bij de Chicago Bulls en zijn huidige functie blijft dit vermogen groeien. Wat Scottie Pippen precies heeft gedaan met het geld is moeilijk te zeggen. Wat we wel kunnen vinden online is dat hij zijn geld in vastgoed en een wagenpark heeft gestoken. 

Zo woont hij in een enorme villa met wel 10.000 vierkante meter. Er wordt natuurlijk flink gespeculeerd over de waarde van de villa. En er wordt geschat op zo’n 2,2 miljoen dollar. In euro’s is dat een flinke 1,8 miljoen euro. En dan het wagenpark van Scottie Pippen. Deze wordt online ‘indrukkend’ genoemd en dat begrijpen we wel. Zijn wagenpark is de droom van menig mens. Zo bezit hij een Ferrari waarvan de prijs waarschijnlijk om de nabij 300.000 euro is. Verder vind je op zijn wagenpark ook nog een Mercedes G-wagon, goed voor zo’n 175.000 euro. We kunnen dus wel stellen dat Scottie Pippen van luxe houdt. Iets dat je ook terug ziet komen als je op zijn Instagram-account kijkt. Naast een hoop basketbal natuurlijk zien we ook veel van zijn gezinsleven. En daarnaast ook veel dure auto’s, krijgen we een inkijkje in zijn villa en houdt hij wel van een dure whisky op zijn tijd. 

Living the dream, laten we maar zeggen! 

Gerelateerd