Jos Verstappen vermogen: hoe rijk is de oud-coureur?

Jos Verstappen. De man die ook wel Jos the Boss werd genoemd én natuurlijk de vader van de eveneens snelle autocoureur Max Verstappen. Hij heeft het goed voor mekaar. Maar hoe goed? Wat is zijn vermogen en hoe heeft hij dit voor elkaar gekregen? We duiken in deze blog in het leven én het vermogen van niemand minder dan Jos Verstappen. Lees jij mee?

Op 4 maart 1972 is Jos Verstappen geboren. Een man die we nu vooral kennen als de vader van Max Verstappen, die onder de Nederlandse vlag bij het Red Bull Racing Team succesvol rijdt. Max, de zoon van Jos is dus Formule 1-coureur. Maar ook Jos was dat. De appel valt dus zeker niet ver van de boom. De hele familie heeft trouwens wat ‘iets’ met autoracen. Want de exvrouw van Jos, de moeder van Max Verstappen, de Belgische Sophie Kumpen was ook een succesvol autocoureur en actief met karten. Anthony Kumpen, de neef van Max en Jos, is ook professioneel autocoureur. Een familie vol met race-talent dus! Naast Max heeft Jos nog 3 kinderen. Deze komen uit drie verschillende relaties. 

Van karten naar Formule 1

Maar laten we even teruggaan naar Jos en zijn vermogen, want zonder deze man konden we ook niet genieten van Max’ talent. Jos is begonnen met karten toen hij 8 jaar oud was. Het duurde niet lang of hij mocht mee doen met nationale wedstrijden. Het was 1984 toen hij voor het eerst Nederlands kampioen werd bij de jongerenwedstrijden in Nederland. Hoewel Jos Verstoppen later bij veel grote racewedstrijden heeft gereden, denk aan A1 Grand Prix, A1 Team the Nederlands en Spyker F1, is dit niet direct waar Jos Verstappen zijn vermogen bij elkaar heeft verdiend. Hiervoor moeten we toch weer even kijken in de richting van Max Verstappen. Zijn zoon is in 1997 geboren en zoals we net al zeiden een mix van autocoureurs. En dat hebben we natuurlijk wel kunnen zien! 

Als ze op het internet het inkomen van Jos Verstappen per maand inschatten dan komen ze uit op zo’n 10.000 euro per maand. Deze inkomen worden dus niet direct verdiend door zijn verleiden als coureur, maar indirect ook weer wel. Jos is namelijk vandaag de dag de begeleider van Max Verstappen. Oftewel van het grote talent op dit moment in de wereld van Formule 1. Begeleiden van Max was nodig omdat Max al op jonge leeftijd doorbrak al coureur. Nog voor hij zijn rijbewijs mocht halen, reed hij al voor de Formule 1. En ook vandaag de dag moet hij nog over heel de wereld rijden in het team van Red Bull Racing. Dit gebeurde al vanaf toen hij 4 jaar oud was. Vanaf dat moment had Jos door dat Max weleens buitengewoon veel talent kon hebben. Dus begon Jos met het trainen van zijn zoon in de kartsport. In het begin verdiende Jos zijn geld nog doordat hij zelf ook nog autocoureur was. Hij kreeg vast salaris en hij kreeg bonus wanneer hij een WK-punt wist binnen te halen. Ook als een Grand Prix door zijn toedoen werd gewonnen, kreeg hij een bonus. 

Begeleiden van Max Verstappen

Voordat al zijn tijd in het begeleiden van Max ging zitten heeft hij twee keer het podium weten te behalen en reed hij voor acht verschillende teams. Dit heeft natuurlijk zeker het begin van zijn vermogen betekend. De laatste race die Jos heeft gereden was een race in Japan. Het managen van zijn zoon Max kwam vanaf 2003 op de eerste plaats. Dit doet hij trouwens niet alleen, maar samen met Raymond Vermeulen. Het werd belangrijk dat Max de juiste begeleiding kreeg, zodat het professioneel aangepakt kon worden. En omdat Jos ook nog eens de wereld van het racen van binnenuit kent, was dat natuurlijk alleen maar prettig. Deze professionele ondersteuning heeft hem dan ook geen windeieren gelegd. Vanuit de autosport heeft hij een behoorlijk inkomen kunnen genereren. 

Wat is het vermogen van Jos Verstappen dan op dit moment? Het is natuurlijk niet letterlijk te vinden hoe groot het vermogen van Jos Verstappen is, maar op het internet wordt het geschat op zo’n 6 miljoen. Dit is grotendeels dus verworven in de autosport. Het is moeilijk om precies in te schatten hoeveel vermogen hij heeft, maar dat komt ook omdat hij in België woont. Hier wordt inkomen afgeschermd. Wat we wel weten is dat Jos een flinke schadevergoeding heeft gekregen van het Openbaar Ministerie omdat hij zijn ex-vrouw bewust zou hebben aangereden. Uiteindelijk bleek hij onschuldig te zijn, maar hij had hiervoor wel al een maand vastgezeten. 

Groeiend vermogen

Verder is het dus lastig om precies te vertellen waar het vermogen van Jos Verstappen uit bestaat. Dat zijn zoon Max het ontzettend goed doet in de autowereld zal Jos zijn vermogen ook hebben doen groeien. In de laatste Quote500 is alleen Max Verstappen terug te vinden. Verder weten we dat hij in een woning van meer dan een miljoen woont in Maaseik. Dat ligt in België. 

Het vermogen van Max Verstappen wordt ondertussen geschat op meer dan 65 miljoen euro. Mede doordat hij een contract kreeg bij Red Bull Racing. Maar ook sponsordeals en andere inkomstenbronnen. Max hoort ondertussen tot de 3 rijkste sporters van Nederland. Nog steeds is Max erg actief in de autosport en dat doet hij ook nog eens heel erg goed. Dus de kans dat zijn vermogen stilstaat komende jaren lijkt erg klein. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid ook goed blijven uitpakken voor Jos Verstappen. 

Gerelateerd