De baas over je eigen badkamer!

Laten we eerlijk zijn: de meeste badkamers worden geïnstalleerd door mannen, maar uitgezocht door vrouwen. Zelfs als man alleen neem je je moeder, je zus of een vriendin mee wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe badkamer. Maar wat doet dat met jou? Ben je dan nog wel de baas over jouw eigen badkamer? Jij moet er immers dagelijks een aantal keren gebruik van maken, dus is het wel van belang dat jij je fijn voelt in jouw eigen badkamer. Hoe je daarvoor zorgt?

Doe hier en daar inspiratie op

Waarschijnlijk weet je zelf wel wat je mooi vindt. Als jij gek bent op zachte kleuren en strakke witte accessoires dan kies je die. Ben jij gek op donkere kleuren en RVS accessoires? Dan ga je daarvoor. Simpel, toch? Tot je daadwerkelijk op zoek gaat naar een nieuwe badkamer voor in jouw huis. Je weet namelijk niet wat je ziet en een keuze maken wordt ineens een stuk moeilijker. Toch zijn er wel wat shortcuts te bedenken: in plaats van heel veel verschillende badkamers te bekijken vraag je gewoon het gratis Grando inspiratie magazine aan. Je kunt dit magazine per post ontvangen of digitaal bekijken, dat geef je gewoon aan bij het aanvragen.

Inspiratie compleet? Je wensen op papier zetten

Weet je welke sfeer je wilt in jouw badkamer? Dan kun je je wensen op papier gaan zetten. Wil je een inloopdouche? Schrijf het op. Wil je een apart bad? Noteer het. Dit gaat dus alleen om wat jij in je badkamer nodig hebt aan sanitair. Heb je al je wensen op papier gezet? Dan kun je gaan kijken naar wat realistisch is.

Past alles in de huidige ruimte?

Wanneer je alleen je oude badkamer eruit wilt (laten) slopen en een nieuwe badkamer wilt (laten) plaatsen, dan is het wel van belang dat je de ruimte goed opmeet. Je moet immers wel voldoende ruimte hebben om aan al jouw sanitaire wensen te voldoen. Past niet alles in de huidige ruimte? Dan kun je twee dingen doen: je wensenlijstje kleiner maken of de ruimte groter. Een van de slaapkamers opofferen om daar een spiksplinternieuwe badkamer van te maken is een oplossing die vaak wordt gekozen. Hou er wel rekening mee dat je nieuwe badkamer dan flink duurder zal uitvallen. Alle leidingen en afvoeren zullen dan opnieuw moeten worden aangelegd.

Wat doe je met de muren en de vloer?

De muren en de vloer van jouw nieuwe badkamer zullen, naar alle waarschijnlijkheid, betegeld worden. Maar welke tegels kies je? Ga je voor een extra groot model of juist voor kleinere mozaïek-tegels of misschien zelfs een combinatie? Het is sowieso van belang dat je echte vloertegels kiest voor op de vloer. Dat lijkt een open deur, maar er is echt een verschil tussen muur- en vloertegels. Vloertegels hebben in de meeste gevallen een wat ruwer oppervlak. Dit voorkomt nare ongelukken door uitglijden in je badkamer.

Een badkamermeubel mag niet ontbreken

Een badkamer staat, minimaal, één keer per dag een korte tijd vol stoom. Die stoom zorgt ervoor dat veel gladde oppervlakken in je badkamer wat vochtig kunnen worden en dat eventueel stof blijft plakken. Het is dus niet zo’n goed (en fris!) idee om je voorraad douchefris, tandpasta en gel op een open rekje te laten staan. Er zijn veel verschillende badkamermeubels met deuren of juist laden te vinden, ook voor in jouw badkamer!

En wat denk je van de accessoires?

Je hebt in een badkamer accessoires nodig als haakjes om je handdoeken aan op te hangen, een zeeppompje, een rekje voor je handdoeken en de handdoeken zelf. Vergeet ook niet om een badmat aan te schaffen. En wat denk je van een wc-rolhouder, een toiletborstel en natuurlijk een prullenbakje. Je kunt ervoor kiezen om alle accessoires in dezelfde sfeer te kiezen: alles van RVS of juist alles van wit kunststof. Het is maar net wat jij mooi vindt.

Heb je een mooie nis gemaakt in je badkamer of heb je nog wat ruimte over op je badkamermeubel? Zet er dan ook een mooie plant neer. Varens en Monstera’s kunnen goed tegen deze vochtige ruimte.

Is jouw badkamer al helemaal naar je zin?

Gerelateerd