Waarom werkt de minimalistische kledingstijl zo goed voor mannen?

Als man kun je je op allerlei manieren kleden. Een goede stijl die eigenlijk iedere man wel siert? Dat is de minimalistische kledingstijl. Zonder poespas, maar toch krachtig in z’n eenvoud. Waarom werkt deze look nu eigenlijk zo goed? We leggen je er meer over uit.

Tijdloze looks

De belangrijkste reden om voor een minimalistische kledingstijl te gaan: het is een enorm tijdloze keuze. Als je dus goede, kwalitatieve stukken naar je garderobe haalt, kun je ze jarenlang blijven dragen. De items raken simpelweg nooit uit de mode! Neem nu een minimalistische broek heren, zoals een pantalon heren of chino in een eenvoudige kleur. Dit is een uitstekend voorbeeld van een tijdloos item. Draag er een basic shirt bij, of pak eens een keer uit met een opvallender overhemd.

Altijd passend

Minimalistische kleding is niet alleen tijdloos, maar past ook nog eens bij alle aangelegenheden. Of je nu naar je werk gaat of juist een avondje uit: je kunt eigenlijk nooit de mist ingaan met minimalistische kleding. Dit maakt dat je een allround garderobe hebt, waarbij je er nooit over hoeft na te denken wat je precies aan kunt trekken. Je nette trui heren kun je bijvoorbeeld dragen wanneer jij dat wilt. Slim en praktisch.

Less is more

We kennen de uitspraak allemaal wel: less is more. En dat geldt ook voor minimalistische kleding. In deze stijl wordt namelijk duidelijk dat het juist krachtig en doordacht staat om voor rust en eenvoud te kiezen. Minimalistische kleding is vaak op een stijlvolle manier afgewerkt, met subtiele doch opvallende details. Ook dit wordt heus gewoon gezien! Sterker nog, met dergelijke kledingstukken word jij waarschijnlijk zelfs gezien als een zeer stijlvol persoon.

Stijlvolle kledingstijl

Over het woord stijlvol willen we het nog even wat langer hebben. De minimalistische stijl wordt door veel mensen als de mooiste stijl gezien. Als je hier helemaal voor gaat, mag je jezelf dus absoluut iemand met een respectabele stijl noemen. Bij opvallendere stijlen en looks die puur gericht zijn op trends, is dat lang niet altijd het geval.

Eenvoudig combineren

Vind je het lastig om de perfecte outfit samen te stellen? Ook hier helpt een minimalistische stijl bij. Vrijwel alle kledingstukken zijn binnen zo’n stijl namelijk met elkaar te combineren. Dit komt omdat je kiest voor rustige stukken in simpele kleuren en met eenvoudige fits. Mix en match er maar op los: dat gaat een stuk makkelijker dan met kledingstukken in een meer uitgesproken stijl.

Veel keuze

Het laatste voordeel: je hebt veel kleding om uit te kiezen. In de minimalistische stijl zijn er namelijk veel merken en items verkrijgbaar. Ideaal dus als je graag winkelt! Zodra je je garderobe wilt uitbreiden, vind je al gauw nieuwe stukken. Haal op die manier altijd de mooiste items in huis, om met veel plezier te dragen.

Gerelateerd