Een Breitling of Omega – waar zou je voor moeten kiezen?

Ben je op zoek naar een mooi horloge dan is het van cruciaal belang om goed na te denken over het merk wat je neemt. Twee van de bekendste merken die je kunt kiezen zijn Breitling en Omega. Nu is het alleen wel zo dat lang niet iedereen weet wat de voordelen zijn van een horloge van Breitling zijn of waarom je voor een Omega zou moeten kiezen. Wij willen hier zo snel mogelijk verandering in brengen. In dit artikel geven wij je daarom antwoord op de vraag: een Breitling of toch een Omega?

Breitling – het merk voor actievelingen

Goed, laten we eens beginnen bij het merk Breitling. In tegenstelling tot een Omega horloge is een Breitling dé keuze voor iedereen die een actief beroep of een unieke sport beoefent. Breitling is een Zwitserse horlogemaker die al sinds 1884 actief is. Het bedrijf staat bekend om de productie van horloges die met name populair zijn bij piloten, duikers en andere mensen die op zoek zijn naar iets sportiefs. De reden dat dit merk onder deze doelgroep zo bekend is, is het feit dat het merk bekend is geworden om hun precisie en duurzaamheid. Ook zijn veel Breitling horloges uitgerust met functies zoals schuifregelaars en chronografen.

Een van de meest iconische horloges van Breitling is de Navitimer. Dit horloge werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren 1950. De Navitimer is een chronograaf die speciaal is ontworpen voor piloten en welke beschikt over een schuifregelring die kan worden gebruikt voor navigatie in de lucht. Andere populaire Breitling-modellen zijn de Superocean. Zoals je wel kan zien aan de naam is dit model ontworpen voor duikers. Veel van deze horloges zijn voorzien van saffier kristallen en anti-reflecterende coatings om ze net even wat sterker te maken.

Omega – stijlvolle en elegante uurwerken

Omega is een andere Zwitserse horlogemaker die echt ontzettend populair is. We zien dat dit merk pas echt bekend is geworden nadat zij een aantal modellen ontworpen die speciaal bedoeld waren voor astronaute. Een van de meest iconische horloges van Omega is de Speedmaster. Dit model werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren 1950. De Speedmaster is een chronograaf die oorspronkelijk werd ontworpen voor gebruik door autocoureurs. Echter, later was dit het eerste horloge dat op de maan werd gedragen. Andere populaire Omega-modellen zijn de Seamaster en de Constellation.

Net als Breitling horloges, staan Omega horloges bekend om hun details en sportieve uitstraling. De meeste modellen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal, goud en leer. Dit zorgt er dan ook voor dat Omega toch een net iets luxere uitstraling heeft dan de Breitling horloges. Horloges van Omega zijn ook zeer nauwkeurig, dankzij het gebruik van precisie-uurwerken en chronometers. Hier staat wel tegenover dat Omega ook gelijk wat duurder is dan Breitling. Welk merk het beste is om te kiezen hangt dan ook volledig af van wat je zelf voor ogen hebt.

Gerelateerd