5x het nut van een afvalcontainer

Plannen voor een verbouwing of goed klusweekend op de planning staan? Dan kan het bijna niet missen dat daar veel afval bij vrijkomt. Bouwafval is best hardnekkig en kan je vaak niet snel even wegbrengen met de aanhanger. Je wil daarnaast zo optimaal mogelijk omgaan met de tijd die je hebt en al die extra ritjes kosten je bakken met tijd. Dus kan je misschien wel beter een bouwcontainer huren voor al dat afval. 

1.    Ruimte 

Bij een verbouwing komt afval vrij als: ‘bouw- en sloopafval’. Voor je het weet zit je aanhanger vol. Ligt die ene kamer vol met puin en heb je de auto al vol liggen. Een afval container huren hilversum kan al voor 130 euro. En je mag hem tot twintig centimeter boven de rand vullen als hij dan nog veilig vervoerd kan worden. Dit betekent dat je veel meer ruimte overhoudt rondom het huis. 

2.    Leveren en ophalen 

Huur jij een afvalcontainer, dan huur je die altijd met ophalen en leveren erbij. Dit betekent dat je een tijd en datum afspreekt dat je container wordt geleverd. Misschien ben je al een flinke week aan het slopen en is het enkel een kwestie van opladen. Dit kan je dan makkelijk plannen met vrienden of familie. In een paar uur heb je de container vol en kan hij weer opgehaald worden. Hoe korter je de container huurt hoe goedkoper het is. Ook scheelt het wanneer jij de container dichterbij huurt. Container huren Almere?

3.    Verschillende containers

Voor iedere klus is er een geschikte container om te huren. Wil jij bijvoorbeeld kosten besparen, dan huur een container speciaal voor een gepaald sloopafval. Denk dan aan hout of plastic. Ook is het slim om vooraf het aantal m3 te berekenen dat je aan sloopafval gaat overhouden. Zo kan je namelijk een kleinere container huren wat weer scheelt in de kosten.  

4.    Tijd

Je hebt een aanhanger gekocht of gehuurd. Maar een ritje naar de vuilstraat kost je zo’n 20 minuten heen en weer. Daarnaast moet je nog opladen en afladen. Dus voor je weer echt aan het werk bent, zijn er zo 30 minuten voorbij. Tijdens een grote klus is tijd echt geld. En wil je het liefst zo goed mogelijk omgaan met de tijd die je hebt. Je bespaart enorm veel tijd wanneer je tocht gewoon een container voor de deur zet. 

5.    Goedkoper 

Ja, dit klinkt misschien een beetje gek. Want het huren van een afvalcontainer zou volgens ons dus goedkoperzijn dan die aanhanger? Ja, dat is zeker waar. 365 dagen in het jaar worden er bouwcontainer gebracht en opgehaald. Vrachtwagenchauffeurs rijden soms wel meer dan 8 ritten op een dag als het goed gepland is. Dit betekent dat het ritje voor de vrachtwagenchauffeur niet zo veel geld kost. Wanneer jij het bouwafval goed scheidt, dan is het goedkoper om een grote partij in één keer te brengen dan zelf losse ritjes te rijden. Zo ben je dus echt goedkoper uit. 

Gerelateerd