5 x must haves voor in huis

Sommige mensen richten hun huis in met zoveel mogelijk aandacht om hun paleisje lekker knus en gezellig te maken. Je eigen huis inrichten kan best een uitdaging zijn, omdat je het liefst kiest voor een inrichting die dicht bij jezelf en je eigen smaak staat. Benieuwd hoe je de inrichting van je huis naar een hoger niveau kunt tillen door onmisbare must haves toe te voegen aan je inrichting? In dit artikel verzamelen we vijf interieur musthaves die in elk interieur goed staan.

Knusse kussens

Een knusse omgeving draagt natuurlijk al direct bij aan een fijne ervaring in huis. Je ploft immers toch veel liever op een zachte bank gevuld met lekkere kussens met een goed binnenkussen? Naast dat het een stuk comfortabeler zit, staan kussens ook nog eens ontzettend gezellig en dragen ze als decoratie element bij aan je interieur. Door te variëren met bijvoorbeeld een wisselende kussenhoes, kun je ook regelmatig switchen van stijl op de bank.

Plaids

Ook plaids maken een interieur direct een stuk gezelliger. Deze kleedjes zijn heerlijk om over de bank heen te leggen en hiermee een statement te maken, maar je kunt ze ook gebruiken om lekker onder de liggen op de bank. Een plaid kan ook gebruikt worden boven op je bed, om het geheel helemaal af te maken. Ook je bed kun je een stuk knusser laten ogen door meerdere kussens toe te voegen.

Kunst

Kunst in huis draagt het interieur van je woning direct naar een hoger niveau. Al begrijpen we natuurlijk dat niet iedereen in de mogelijkheid is om echte kunst van kunstenaars aan te schaffen. Dat betekent echter niet dat het ook met een kleiner budget zeker mogelijk is om artistieke elementen aan je huis toe te voegen. Wanneer je bijvoorbeeld creatieve vrienden hebt, zou je hen kunnen vragen iets te maken voor in huis. Ook kun je op plekken als marktplaats of een vlooienmarkt in de buurt vaak mooie kunstwerken vinden, voor een lage prijs.

Bamboe en rotan

De materialen bamboe en rotan ijken anno 2022 populairder dan ooit. De gevlochten en rieten elementen brengen je huis direct naar een soort “eiland sfeer” en stralen rust uit. Door ze te combineren met wit en huis wordt je huis direct een stuk meer beachy en met de bamboe elementen waan je je direct op een ontspannen oord zoals Bali. Zeker een musthave voor in huis, dus. Een beetje rust kunnen we op zijn tijd allemaal wel gebruiken, niet waar?

Planten

Ook planten voegen een botanisch element toe in huis en stralen daarmee rust uit, en zo brengen ze tevens een beetje natuur in huis. Als je geen ster bent in het verzorgen van planten, dan is het wellicht verstandig om te overwegen om een kunstplant aan te schaffen. Durf je het proces van het verzorgen van een plant wel aan, dan kun je kijken welke plant het beste bij je past en op basis hiervan een keuze maken. Zo kun je kiezen voor een plant die op basis van jouw gegevens, wensen en voorkeuren waarschijnlijk de grootste overlevingskans heeft. Wel zo handig, natuurlijk.

Gerelateerd