Wil je eens echt flink uitpakken met het kerstdiner?

Natuurlijk kun je weer gezellig een avondje gourmetten. Gourmet met de Kerst is een traditie die eigenlijk niet weg te denken is. Het grote voordeel van gourmetten is dat iedereen precies dat kan eten wat hij of zij wil. Je kunt, ook online, goede vlees-, vis- of vegapakketten bestellen en daar heerlijk van eten. Over het gourmetten doe je een hele avond. Dan weer een hapje van het één in je pannetje en dan weer een hapje van het ander. Het is gezellig en er is voldoende tijd om met elkaar te kletsen. Een nadeel van gourmetten kan zijn dat je hele huis ruikt naar het gourmetfeest, ook de dagen na de Kerst nog. Je kunt daarom ook eens een keer voor iets anders kiezen. Wat denk je van een kalkoen met Kerst?

Een kalkoen met Kerst is best spannend

Tenminste, dat vinden veel mensen. Zij gaan dan liever voor de veilige weg en kiezen dan liever een bekend gerecht. Het kan dus ook verstandig zijn om ruim voor de Kerst al een keer een kalkoen te braden. Je weet dan zeker hoe het moet en je kunt je recept voor de Kerst daar op aanpassen. Je bestelt een echte lekkere kalkoen gewoon online. Je kunt kiezen uit verschillende formaten en gewichten. Het gaat hier dan om een vaste prijs per kilo.

Zorg voor voldoende side-dishes

Het is natuurlijk al heel wat als jij een kalkoen weet te presenteren tijdens het kerstdiner. Maar hoe lekker die kalkoen ook is, je kunt niet zonder side-dishes. Denk dan aan lekkere groentes als stoofpeertjes en boontjes, maar ook aan verschillende soorten gebakken of gekookte aardappels of misschien wel rijst. Zorg dat er voor iedereen iets op tafel staat waar ze van gaan watertanden. Ook de sauzen kun je natuurlijk in mooie schaaltjes presenteren. Kies voor een flinke juskom met heerlijke jus voor over de kalkoen en de gekookte aardappels of de aardappelpuree.

En vergeet het dessert niet!

De kans is groot dat na zo’n maaltijd je broek al los moet, maar een echt kerstdiner kan niet zonder dessert. Je kunt dat op traditionele wijze doen door te kiezen voor zo’n ijs-boomstam, maar je kunt ook gaan voor vers fruit met slagroom of een chocoladefondue. Kun je écht geen pap meer zeggen? Dan is een kopje koffie met daarnaast een borrel altijd een goed idee!

Gerelateerd