Drie goede redenen om te kiezen voor een aanvullende zorgverzekering

Iedereen in Nederland die boven de 18 jaar is, is verplicht zich te verzekeren tegen medische kosten via de basisverzekering. Voor kinderen onder de 18 geldt dat zij gratis mee zijn verzekerd. Deze basisverzekering dekt een deel van de kosten die de meeste mensen met enige regelmaat maken, bijvoorbeeld een bezoekje aan de huisarts of het ziekenhuis. Zo hoeft niemand bang te zijn zelf voor hoge rekeningen op te draaien wanneer zij dringend medische hulp nodig hebben, en weten zorgverleners zeker dat zij hun kosten vergoed krijgen. Veel mensen vinden de dekking van de basisverzekering onvoldoende, en kiezen ervoor om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Verplicht is dit niet, maar er zijn genoeg goede redenen om dit wel te doen. We zetten er drie voor je op een rijtje.

Niet meer zelf opdraaien voor de tandarts

Iets waar veel discussie over is, is de dekking van tandartskosten. Alhoewel veel mensen vinden dat ook dit iets is dat in het basispakket zou moeten zitten, is dat niet het geval. Goede mondzorg is belangrijk, maar minder essentieel dan de zaken die nu onder de basisverzekering vallen. Om de premies van de basisverzekering laag en voor iedereen betaalbaar te houden worden posten die niet van levensbelang zijn er zo veel mogelijk buiten gehouden. Dat betekent dat de tandarts niet is opgenomen in het pakket.

Ben je alleen via de basisverzekering verzekerd, dan dien je rekeningen van de tandarts dus zelf te betalen. Zeker als je een uitgebreide behandeling moet ondergaan kunnen deze flink oplopen. Om die reden kiezen veel mensen om een aanvullende zorgverzekering die tandartskosten goed dekt.

Zonder te betalen naar de fysiotherapeut

Ook de fysiotherapeut zit over het algemeen niet in het basispakket. De fysiotherapie basisverzekering geldt alleen bij een aantal heel specifieke gevallen die door de overheid zijn vastgesteld. Voor de meeste mensen geldt echter dat zij een rekening zelf zullen moeten voldoen. Ook hiervoor geldt dat een enkel bezoekje misschien best te betalen valt, maar dat de kosten al snel flink op kunnen lopen als je meerdere keren per jaar bij de fysio komt, en je langdurige behandeling nodig hebt. Een aanvullende verzekering afsluiten is doorgaans een beter en goedkoper idee. Let daarbij wel op: het aantal behandelingen dat vergoed wordt kan per verzekering sterk verschillen. Soms zijn het er maar vijf, vaak acht en soms nog wat meer. Kijk hier dus altijd even goed naar voor je een verzekering afsluit!

Minder zorgen over onverwachte kosten

Naast de tandarts en de fysio zijn er natuurlijk meer zorgverleners waar je terecht kunt komen. Vaak onverwacht, want medische problemen zie je nu eenmaal meestal niet aankomen. Ook daarom is een aanvullende verzekering een prettig idee. Medische problemen zijn al vervelend genoeg, zelf de rekening moeten betalen maakt het alleen maar vervelender.

Gerelateerd