Welmoed Sijtsma: Relatiestatus, Leeftijd & meer leuke feitjes

Welmoed Sijtsma. Een knappe presentatrice die je waarschijnlijk niet gelijk herinnert bij naam. Wanneer je haar ziet, denk je vast wel gelijk: oh dat is Welmoed Sijtsma! Ze is bij meerdere programma’s op televisie te zien en we zullen haar vast ook wel blijven zien! Wij hebben namelijk opgezocht dat Welmoed the beauty and the brains heeft.

Jeugd van Welmoed

Welmoed Sijtsma (Friese naam die in het Fries ook als Sietsema wordt uitgesproken) is geboren op 11 september 1990. Dat betekent dat ze nu, in juni 2021, 30 jaar oud is. In Hardegarijp, een dorpje in Friesland, zag zij voor het eerst het daglicht. In Friesland is zij dan ook opgegroeid. Haar vader is architect en haar moeder werkt bij hem in de zaak. Hierdoor waren zij wel altijd druk. Welmoed heeft twee jongere zusjes. Ze groeide vooral op in de Friese hoofdstad Leeuwarden in een zo gezegd warm gezin. Ze was vroeger altijd een druk kind en haar ouders noemde haar ‘de wervelwind’ omdat ze altijd als een tornado door een kamer ging. In Leeuwarden volgde ze de havo aan het CSG Comenius.

Geboren verhalenverteller

In een interview met het vrouwenplatform ‘Vriendin’ vertelt Welmoed dat ze vroeger als kind altijd al een verhalenverteller was. Ze vond het juist leuk om spreekbeurten voor te bereiden terwijl iedereen dat vreselijk vond. Ze vertelde altijd zo graag dat haar ouders tijdens het avondeten een ‘vertelschema’ moesten opstellen. Haar twee andere zusjes kwamen er nooit tussen.

Vriend, of niet?

https://www.instagram.com/p/Bv16VlTjeKo/?utm_source=ig_web_copy_link

Meerdere bronnen op internet zeggen dat Welmoed Sijtsma sinds februari 2021 vrijgezel is. Zij ging heel lang met haar jeugdliefde Erik. Zij was zeventien en hij achttien jaar toen ze verkering kregen. Ze zijn dus samen volwassen geworden.

https://www.instagram.com/p/By3TGx5o14e/?utm_source=ig_web_copy_link

Op Instagram staan nog steeds foto’s van het stel. In 2019 waren ze zelfs verloofd. Of ze echt uit elkaar zijn, is niet volledig duidelijk. Aangezien de foto’s nog op Instagram staan. Vaak worden foto’s van sociale media verwijdert na een gebroken relatie dus of het echt over is?

Studie 

Na de havo in Leeuwarden ging ze communicatie studeren aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Hier heeft ze in 2012 haar bachelor behaald. In haar laatste jaar deed ze een schakeljaar voor een master aan de universiteit Groningen. Van 2012 tot 2014 volgde ze dan ook de master journalistiek aan deze universiteit. Hierna kon ze al snel succesvol aan het werk.

Werk

Tijdens haar studie was ze werkzaam als recensent bij Stadsschouwburg De Harmonie. Hier schreef ze recensies over theater- en muziekvoorstellingen. Ook werd ze verslaggever bij De Universiteitskrant Groningen (UK). Dit is het onafhankelijke nieuwsmedium voor studenten en medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze schreef hier verhalen en maakte video’s voor UKtv. Ze maakte ook video’s in opdracht. Na haar studie ging Sijtsma aan de slag als verslaggever en camerajournalist bij Omroep Fryslan.

NOS Jeugdjournaal

Als je kinderen hebt, dan ken je Welmoed waarschijnlijk wel als presentatrice van het NOS Jeugdjournaal. In een interview vertelde ze dat het NOS Jeugdjournaal haar droombaan was. Zij wilde altijd al graag nieuws vergaren voor kinderen in Nederland. Hier ging ze dan ook in 2014 aan de slag. Eerst heeft Welmoed gewerkt als redacteur bij het NOS Jeugdjournaal. Dan was ze vooral werkzaam achter de schermen. Na een tijd werkte ze afwisselend als verslaggever en presentator bij het NOS Jeugdjournaal en trad ze steeds meer naar de voorgrond. Bij het NOS Jeugdjournaal maakte ze mooie reportages voor kinderen. Dit heeft zij tot september 2018 gedaan. Hierna verliet ze het nieuwsprogramma voor kinderen voor een nieuwsprogramma voor de vroege vogels.

WNL Goedemorgen

Na NOS Jeugdjournaal ging ze WNL Goedemorgen Nederland presenteren. Eerst was ze altijd 19:00 uur live op televisie te zien voor de kids en toen ging ze om 07:00 uur live bij WNL Goedemorgen Nederland. De wekker staat elke ochtend om 03:45 uur. In het interview met de Vriendin vertelt ze dat mensen die haar goed kennen zich niet konden voorstellen dat Welmoed een ochtendprogramma zou moeten presenteren. Ze was voorheen namelijk totaal geen ochtendmens. Nu staat ze al sinds september 2018 elke werkdag zo vroeg op. ‘Het lukt doordat ik elke dag keurig op tijd naar bed ga: om negen uur lig ik erin’.

WNL Op1

https://www.instagram.com/p/CEb-7MbhGtY/?utm_source=ig_web_copy_link

Doordat ze via Goedemorgen Nederland is aangesloten bij omroep WNL, mocht ze vanuit WNL Op1 presenteren. Het is een talkshow over het nieuws van de dag. Van kunst tot politiek, gasten vertellen over hun werk en hun nieuws. Bij Op1 presenteert elke dag een ander duo het programma. Elk duo komt van een andere omroep. Elke donderdag presenteert Welmoed Sijtsma samen met Jort Kelder het programma Op1.

Bekendheid door Op1

Door haar werk bij Op1 is Welmoed ineens een stuk bekender geworden. In een interview vertelt ze dat, wanneer zij op een verjaardag is, niet de jarige het gespreksonderwerp is maar zij zelf. Ze zegt dat ze dat nogal ongemakkelijk vindt. Begrijpelijk! Wanneer je kijkt op haar instagram pagina, lees je veel gekke reacties. Wanneer ze het onderwerp ‘corona’ bespreekt in een uitzending zijn er daarna veel reacties te lezen op haar account. Ze is een bekendheid geworden en hierbij is niet altijd iedereen het met je eens. 

Gerelateerd