Fien Vermeulen: Vriend, leeftijd en meer feitjes over de nieuwslezeres

Fien Vermeulen is een bekende naam. Je kent haar vast wanneer je veel naar Q-Music of naar de AD ochtendshow luistert. De nieuwslezeres is geboren op 30 juni 1991 en speelt een belangrijke rol in de nieuwsvoorziening. Wij hebben voor jou allemaal feitjes over deze knappe meid op een rijtje gezet.

Amersfoort

Fien Vermeulen woont in Amersfoort. Naar eigen zeggen is dit de mooiste stad van Nederland. Sinds maart 2021 heeft ze de sleutels gekregen van haar nieuwe woning die ze heeft gekocht in Amersfoort. ‘Mijn aller eerste echte grote mensen huis’ zegt ze op Instagram. Een nieuwe stap voor deze meid. Yes!

Op haar Instagram pagina deelt ze foto’s en video’s van het proces van de verbouwing. Ze neemt haar volgers goed mee. Ze deelt vooral de blunders en dingen die fout. Onder het mom van ‘Dit zijn de dingen die je NIEMAND hoort zeggen in een verbouwing’ deelt ze een sketch waarin ze dingen zegt als ‘prima dat de verbouwing wordt verlengd en uitgesteld’. Deze meid heeft in ieder geval veel humor!

Carrière als nieuwslezeres en radio-DJ

Vermeulen heeft een jaar lang bedrijfscommunicatie gestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Na het behalen van haar propedeuse ging ze in 2009 door naar de Universiteit van Amsterdam waar ze haar bachelor of arts behaalde in humanities en taal en communicatie. Na de bachelor heeft ze ook in 2014 haar master afgerond. Nederlandse taal en cultuur met een gemiddelde van 8.3 behaald.

Tijdens haar studie aan de Universiteit van Amsterdam timmerde Vermeulen al flink aan de weg als journalist. Ze werkte mee aan het tijdschrift van haar eigen faculteit en kreeg in 2011 haar eerste presentatieklus. Voor mediagroep EVA, de lokale omroep van de Eemvallei en Amersfoort, werkte ze als presentatrice en verslaggeefster voor radio en televisie. Ook liep ze stage bij het ANP waar ze ook leerde om het nieuws op de radio voor te lezen. Ook was ze freelance journalist bij het Algemeen Dagblad van de Amersfoortse courant. Deze slimme en knappe meid timmert flink aan de weg!

Q-music en meer naamsbekendheid

Sinds mei 2015 is ze nieuwslezeres bij Q-Music bij de ochtendshow van Mattie & Wietze en de ochtendshow van Mattie, Fien en Igmar. In september 2018 werd Vermeulen online presentatrice bij het AD. Hier presenteert ze de Ochtendshow To Go.

Het publiek kent haar waarschijnlijk niet alleen van Q-Music en het AD. In 2019 deed ze mee aan het twintigste seizoen van Expeditie Robinson en eindigde ze op de negende plaats. Ze deed mee aan De Slimste Mens waar ze tweede werd. Hier verloor ze de finale van Caroline Brouwer.

Relatie met Igmar Felicia, breuk

Fien Vermeulen had een relatie met haar radio collega Igmar Felicia. De vonk is waarschijnlijk overgeslagen tijdens hun werk bij Q-Music. In januari 2020 vertelde het stel toch dat de liefde niet zo ging zoals ze hadden gehoopt. ‘Igmar en ik zijn uit elkaar. Ik ben dankbaar voor de leuke herinneringen, de enorme liefde en zo wil ik het ook met me meenemen. Soms is liefde loslaten’ deelde Fien op haar Instagram. ‘Het paste even niet’ vertelt Igmar in zijn eigen YouTube programma. De relatie heeft daardoor een jaar geduurd.

Fien lijkt nu geen relatie te hebben. Er is geen partner te vinden op haar sociale media kanalen en ze zegt dat ze haar huis helemaal zelf heeft gekocht.

Kanker

Fien kreeg op haar 21st lymfeklierkanker. Het is bizar om te beseffen dat dit tijdens haar studententijd was. Tegelijk heeft ze gewoon nog een universitaire studie gedaan en gewerkt. Fien is een echte strijder! Inmiddels is ze gelukkig meer dan zeven en een half jaar schoon.

Voorbeeldfunctie

Haar strijdkracht deelt ze in haar eigen boek ‘Het regent zonnestralen’. Dit boek gaat voor haar niet alleen over het overleven van kanker, maar ook hoe kanker je leven kan veranderen. In een interview bij RTL Boulevard zegt ze dat ze nog steeds worstelt met haar fysieke en mentale herstel. ‘Ik was bang voor mijn eigen lichaam’. In haar boek schrijft ze ook over meer onderwerpen waar ze als 21 jarige mee bezig was. Ze schrijft vol humor en schaamteloosheid over liefde, carriere, vriendschap, seks, jezelf ontdekken en ineens een bekende Nederlander zijn.

Fien is een lange tijd ambassadrice geweest van het KWF kankerbestrijding. Nu is ze ambassadrice van Lymph & Co. Hier wilt ze, naast fondsenwerving, laten zien dat het oké dat je verdrietig bent. Ook wanneer je altijd optimistisch en strijdlustig bent mag je dit delen. Op de Instagram pagina van Fien is hier ook veel over te lezen. 

Moeder van Fien heeft nu ook kanker

De rollen zijn omgedraaid. De moeder van Fien heeft kanker. Het bizarre is dat Fien zich nu heel erg in haar kan verplaatsen. Haar volgers neemt ze mee in dit proces en geeft haar eigen perspectief op de situatie. Het vieren van hoogtepunten en het delen van dieptepunten vind Vermeulen belangrijk. Ze deelde op haar Instagram dat ze heel hard moest huilen toen ze in haar nieuwe lege woonkamer stond. Ze had namelijk nooit durven dromen dat ze haar eigen huis zou gaan kopen toen ze zo ziek was. Fien is een sterke, jonge en oprecht eerlijke vrouw!

Gerelateerd