Emma Heesters: Vriend, Ouders, Leeftijd en meer leuke feitjes

Emma Heesters, misschien had je voor het programma van Beste Zangers nog nooit van haar gehoord. Ze is zangeres en ook nog eens een hele mooie verschijning. Ze is nog veel meer dan alleen dat. In dit artikel vertellen we je wat Emma Heesters nog meer is. Dit is Emma Heesters.

Emma is een dochter van hele lieve ouders

Emma is op 8 januari 1996 (nu 25 jaar) geboren in ‘s Gravenpolder. Een klein dorpje in Zeeland. Deze meid is vanuit dit kleine dorpje een bekende Nederlander geworden. Haar moeder is Willian Heesters en die zit zelf ook in de muziek theater wereld. Ze heeft het theater ‘De Mythe’ in Goes opgezet. Zij is er al 15 jaar bestuurslid en draagt haar steentje bij aan de wijk en buurt. Voor haar werk heeft ze in 2019 nog een een lintje ontvangen. Hierdoor is zij Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De vader van Emma heet Ludo Heesters en hij is muzikaal leider en dirigent bij het theater van Willian. Ze werken samen en ze hebben duidelijk hun muzikale en podium talenten doorgeven aan hun dochter Emma.

Emma Heesters is een Kinderen voor Kinderen-ster

In 2004, toen Emma dus nog maar 8 jaar oude was, deed ze mee aan het Kinderen voor Kinderen festival. Hier deed ze mee als een inzending vanuit Zeeland. Dit won ze! Ze is dan ook Zeelands trots en is vaak te zien in het regionale nieuws.

Emma Heesters is een voetbalvrouw

Ja en dat betekent dat Emma een relatie heeft met een voetballer! Sinds mei 2020 zijn Wesley Hoedt en Emma Heesters samen. Wesley Hoedt komt oorspronkelijk uit Alkmaar en debuteerde in 2015 ook bij AZ. Het stel woonde ook een tijd samen in Alkmaar. Nu lijken de twee in Rome te wonen. Of in ieder geval: daar is Wesley vooral te vinden. De voetballer heeft namelijk sinds oktober 2020 een contract bij SS Lazio in Rome dus Emma is daar vaak. Als Emma in Nederland is, is het voor onze redactie niet duidelijk waar Emma dan woont. Wat we wel weten is dat we heel jaloers kunnen zijn op Wesley Hoedt!

Emma Heesters is beroemd geworden door YouTube

Emma Heesters begon ooit met het maken van video’s op YouTube. Haar account is aangemaakt op 3 mei 2008. Of zij toen al muziekvideo’s maakte, is niet duidelijk. Deze kan ze ook verwijderd hebben. In januari 2019 behaalde ze 1 miljoen abonnees op YouTube en sinds dat moment is het hard gegaan. Inmiddels heeft ze nu, in juni 2021, 4.1 miljoen abonnees en kent menig Nederlander haar naam wel. Ze is in veel Nederlandse televisieprogramma’s te zien en doet samenwerkingen met andere artiesten.

Emma Heesters is heel erg bekend in Azië

Ze lijkt het goed te doen in Indonesië, want het merendeel van haar volgers komt uit dit land. Haar covers stemt ze dan ook goed af op haar volgers. Ze zingt in talen als Hindi, Tamil, Bahasa en doet covers vanuit de Koreaanse Pop (K-Pop) scene. Ze heeft op haar YouTube kanaal een hele afspeellijst met covers uit de K-Pop. Daarnaast vertaalt ze nummers die in Azië in de Top40 staan naar het Engels. Deze zet ze vervolgens op haar kanaal. Op deze manier was ze eerder groot bekend in Azië voordat ze dit in Nederland was.

Emma Heesters is een deelnemer van ‘De beste zangers van Nederland’

In Augustus 2019 was Emma te zien bij het programma ‘De beste zangers van Nederland’. Hierin doen een aantal zangers en zangeressen mee en staat er een avond een artiest centraal. De andere artiesten zingen het repertoire van die artiest. Emma deed hier ook aan mee zonder eigen repertoire, maar het kon wel mee doen. Vanaf dat moment werd ze bekend onder het Nederlandse publiek.

Met dit programma scoorde ze ook de hit ‘Pa Olvidarte’ samen met Rolf Sanchez. Ze behaalden zelfs platinum met de song. Het duo was groot favoriet bij het publiek en mensen dachten zelf dat de twee een koppel waren.

Er is hier en daar te horen dat ze autotune gebruikt tijdens de deelname van het programma. Ze heeft een enorme pop stem en dit is ook terug te horen in haar YouTube video’s. Het schijnt zo te zijn dat haar management eiste dat ze de nabewerking van Beste Zangers mochten doen als ze mee deed. Als dit niet mocht, deed Emma niet mee.

Emma Heesters is een aantal samenwerkingen aangegaan

Sinds haar deelname aan ‘De beste zangers van Nederland kent het Nederlandse publiek haar nu ook. Ook bij artiesten valt ze in de smaak. Na haar deelname zijn er veel samenwerkingen ontstaan met andere Nederlandse artiesten. Uiteraard is de song met Rolf Sanchez een samenwerking. Deze song kwam tot stand in het programma ‘De beste zangers van Nederland’.

Ook scoorde Emma Heesters samen met Kris Kross Amsterdam en Tino Martin de hit ‘Loop niet weg’. Met deze plaat hebben ze ‘Goud’ behaalt. Samen met Kris Kross Amsterdam en Bilal Wahib heeft Emma Heesters ook de song ‘Donderdag’ gemaakt. De samenwerkingen met Kris Kross Amsterdam lijken te bevallen. Haar meest recente song (Alles wat ik mis) is met hen en Ronnie Flex gemaakt.

Gerelateerd