Welke materialen zijn geschikt voor outdoor tuinmeubilair?

Er is niets zo fijn als een tuin waar je zowel overdag als ‘s nachts kunt zitten. Het zou zonde zijn om je slechts te beperken tot het zomerseizoen. Een tuin is namelijk een plek waar je het liefst het gehele jaar wilt zitten. Door een tuinhuis zit je altijd sfeervol met een overkapping in je tuin. Daarnaast kan het ook nog eens een echte eyecatcher zijn. Dat een tuinhuis veel voordelen met zich meebrengt, staat vast. Maar wat is het meest geschikte materiaal voor een tuinhuis? En welke materialen zijn geschikt voor tuinmeubilair? Deze vragen beantwoorden wij in dit artikel, dus lees snel verder.

Tuinhuis

Een tuinhuis kan de ideale oplossing zijn als je van een overkapping wilt genieten in de winter. Een tuinhuis is verkrijgbaar in veel verschillende soorten materialen en maten. Je kunt bijvoorbeeld een kunststof tuinhuis kopen, maar wat zijn hier precies de voordelen van? Allereerst is een tuinhuis van kunststof heel stijlvol en kan je kiezen voor een glanzende afwerking of juist een meer matte afwerking. Door het grote aanbod kun je jouw smaak en stijl toepassen bij de keuze voor een tuinhuis. Zo zijn er tuinhuizen met een meer moderne uitstraling of juist met meer een landelijke stijl. Daarnaast is kunststof als materiaal erg duurzaam, omdat het ontzettend lang meegaat. Bovendien kunnen tuinhuizen van kunststof in zijn geheel gerecycled worden. In tegenstelling tot een houten tuinhuis wordt er geen boom gekapt. Als laatst is het een materiaalsoort dat makkelijk te onderhouden is. Of het nou sneeuwt, regent of waait: een tuinhuis van kunststof kan wel tegen een stootje. Daarentegen is het materiaal ook geschikt voor de felle zomerse zon. Hierdoor ben je niet zoveel tijd en energie kwijt aan het onderhouden van je tuinhuis.

Materialen

Zoals hierboven genoemd, brengt een tuinhuis van kunststof veel voordelen met zich mee. Een tuinhuis kopen kun je tegenwoordig eenvoudig online doen, maar welke andere materiaalsoorten worden er gebruikt voor tuinmeubelen? De materialen verschillen voornamelijk in de bestendigheid voor verschillende weersomstandigheden.  Daarnaast is het belangrijk het materiaal betaalbaar is en gebruiksvriendelijk. Maar niet alleen eigen gebruik is belangrijk, maar je wilt natuurlijk ook een handje bijdragen voor het milieu. Helaas is het niet altijd vanzelfsprekend dat als iets stijlvol is, dat het dan ook milieuvriendelijk is. Wat betreft tuinmeubilair wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van hout, kunststof, textileen, plastics en aluminium. Vaak worden materialen ook gecombineerd. Zo kun je bijvoorbeeld een tuinstoel aanschaffen met een combinatie van een aluminium frame en rugsteun van textileen. Maar hoe zit het dan met textiel als materiaal voor tuinmeubels? Textiel wordt vaak gebruikt als materiaal om tuinmeubels te bekleden. Door textiel toe te voegen als materiaal krijgt jouw tuinmeubel meer zit plezier. Bovendien kun je textiel uitkiezen op basis van jouw smaak. Is bijvoorbeeld jouw lievelingskleur rood? Of ben je meer weg van de grijstinten? Door textiel toe te passen is jouw tuinset representatief voor jouw smaak. Bovendien hoef je niet jezelf te beperken tot één kleur, maar kun je jouw tuinset ook elke maand een nieuwe touch up geven. Zo raak je nooit uitgekeken op jouw tuinset!

Gerelateerd