Wat maakt last-minute reizen interessant voor mensen?

Ga jij weer op reis aankomende zomer? Dan geven wij je 5 tips om niet gelijk te boeken en te gaan voor een last minute reis. 

Het aftellen naar je zonvakantie. Waarschijnlijk ben je er al behoorlijk mee bezig, want voor veel mensen is het de mooiste tijd van het jaar. Even tot rust komen van alle werkzaamheden van afgelopen jaar en ontspannen de vakantie in. Maar het kan ook best duur zijn, maar even wachten met boeken kan behoorlijk wat geld schelen. Wij geven je 5 redenen om een last-minute reis te maken. 

#1 Goedkope deals 

Voor de echte budgetshoppers kan een last-minute reis ook een sport zijn. Zo worden de reizen vaak goedkoper hoe later je boekt. Hotels zijn misschien nog leeg en ook vliegtuigen zitten nog niet vol. In dit soort gevallen gaan ze voor ongelofelijke prijzen over de toonbank. Jij kan voor een duppie met FTI naar de Canarische Eilanden, terwijl je buurman in het vliegtuig of hotel een fortuin heeft betaald!

#2 Minder druk 

De meeste mensen kiezen toch altijd standaard voor dezelfde soort vakanties. Een zomervakantie naar Frankrijk of naar Thailand. Dat is ook de periode dat de stranden, campings en hotels vol lopen met toeristen. Door een last-minute te boeken net buiten het hoogseizoen vermijd je de drukte. Hierdoor heb je een relaxtere vakantie dan wanneer je in de zomer gaat. 

#3 Het weer 

Je reist niet helemaal af naar de andere kant van de wereld voor slecht weer. Daarom kan een last-minute reis echt wel lonen. Je wacht even totdat je de goede weerberichten ziet. Op dat moment boek je gewoon naar het land waar de weersvoorspellingen het beste zijn. In de zomerperiode heb je dan veel meer keuze. Maar je wil absoluut niet al je pijlen op Florida gezet hebben en erachter komen dat het juist in jouw periode een week lang regent. 

#4 Minder stress

Ben jij altijd al flink aan het stressen voordat de vakantie nog moet beginnen? Dan begin je de vakantie eigenlijk altijd op de verkeerde manier. Wij vinden dat dit beter kan door een last-minute te boeken. Hierdoor heb je al die vakantiestress niet. Het enige wat je moet doen is je kleding in een koffer, een boek en je paspoort mee en je bent vertrokken. Zo ga je met veel minder stress je vakantie in waardoor je veel beter kan ontspannen. 

#5 Spontane bezoekjes 

Een last-minute vakantie is misschien wel veel leuker dan een geplande vakantie. Vooral wanneer je totaal nog geen idee hebt waar je heen wil gaan. Laat je motiveren door de laagste prijzen van dat moment. Hierdoor kom je misschien op plekken terecht waar je nooit voor had gekozen. Een totaal spontane vakantie wordt het dan dus. Hierdoor heb je de grootste lol en vermijd je misschien wel de grootste drukte. Het leven laat zich niet altijd plannen en wanneer je dit probeert wordt het leven echt niet leuker. Dus misschien ben jij wel ineens Indiaas aan het eten in India, of komende zomer aan het genieten in Zanzibar, how know’s?! 

Gerelateerd