group of people wearing roller skates
Photo by RODNAE Productions on Pexels.com

Ideeën voor een onvergetelijk mannenweekend

Wie kent het niet, je vriendengroep van vroeger groeit steeds meer uit elkaar. Iedereen is druk met werk, relatie en wellicht kinderen, maar voor je vriendengroep heb je geen tijd meer. Het is daarom leuk om een keer per jaar een mannenweekend te organiseren. Ga weer met je vrienden ouderwets biertjes drinken en oude herinneringen herbeleven. Met deze tips maar je het mannenweekend onvergetelijk.

Maak een begroting

Allereerst is het belangrijk om een begroting te maken. Vraag aan je vrienden hoeveel ze in totaal willen besteden tijdens het weekend. Vanuit daar kun je plannen gaan maken. Let wel op, niet iedereen heeft hetzelfde budget. Probeer dus een goede middenweg te vinden hierin.

Gezellige locatie

Ga vervolgens op zoek naar een toffe locatie. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos. Je kunt het simpel houden en een huisje in de buurt afhuren, maar je kan ook een aantal uur verder reizen naar een leuke en gezellige stad. Denk aan het Limburgse Maastricht of de altijd gezellige Belgische stad Gent. Er zijn genoeg steden in en buiten Nederland waar je een gezellige tijd kunt hebben.

Tip: Bezuinig niet op je accommodatie, je wilt namelijk niet in een veel te klein huisje of een afgedankt hotel zitten. 

Laat zien wie jullie zijn

Hoe leuk is het om te laten zien dat jullie een speciaal weekend hebben. Flaneer door de stad met ieder dezelfde kleding. Laat t-shirts bedrukken met kenmerkende teksten of plaatjes van jullie vriendengroep. Het is ook leuk om ieder zijn bijnaam achter op de rug te laten drukken. 

Activiteiten voor je vrienden

Je wilt uiteraard niet het gehele weekend aan de bar zitten. De volgende activiteiten zijn leuk om te organiseren:

  • Houd een pubquiz met inside grappen. Je kan de pubquiz zelf maken, maar ook online bestellen. 
  • Een wijn- of bierproeverij heeft nog nooit iemand een slecht idee gevonden. Organiseer het zelf of ga langs bij een producent die er alles over kan vertellen.
  • Ouderwetse spelletjes zoals spijkerpoepen of limbo dansen. Maak er een unieke beleving van en laat het lint bedrukken om de hele locatie af te zetten.
  • Hou een karaoke avond. Dit staat garant voor een avond dolle pret. Ga ordinair uit je plaat met nummers van jullie tijd en haal oude herinneringen op. 

Geniet en drink met maten 

Realiseer dat weekenden zoals dit steeds minder plaatsvinden. Geniet daarom van elk moment en documenteer alles met foto’s en video’s zodat jullie er volgend terug jaar lachend kunnen kijken naar dit weekend. Have fun!

Gerelateerd