Waar kan ik het beste een bromfietsverzekering afsluiten?

Voor veel tieners is het een lang gekoesterde droom die in vervulling gaat zodra ze hun brommerrijbewijs hebben gehaald. Het bezitten van dit vervoermiddel levert veel vrijheid op. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Het rijden op de openbare weg met een brommer gaat namelijk ook gepaard met veel verantwoordelijkheid, waar vaak niet of nauwelijks bij stil wordt gestaan. Een goede voorbereiding is hierbij het halve werk. Ga bijvoorbeeld nooit zonder brommerverzekering op pad, want daarmee neem je een ongelooflijk groot risico. Kies in plaats daarvan voor direct een bromfietsverzekering afsluiten, bij bijvoorbeeld Univé. 

Schade toegebracht aan de ander is met dit pakket gedekt

Je hebt het nooit volledig zelf in de hand wat je op de weg overkomt. Je hoeft maar een paar seconden even niet op te letten om daar direct de gevolgen van te ondervinden. Denk aan het opbotsen tegen je voorligger, met flinke (materiële en/of letsel-)schade tot gevolg. Binnen die paar seconden kun je hele leven plots op de kop staan, net als die van de tegenpartij. Heb je dan in elk geval een WA afgesloten, dan ben je hiermee gedekt tegen schade veroorzaakt aan anderen. Is het ongeluk jouw schuld, dan worden de kosten vanuit de verzekering vergoed aan de ander. Zo hoef je dus niets uit eigen zak te betalen. Daarvoor betaal je immers maandelijks premie. Het enige punt is dat schade aan de eigen brommer en eventueel aan jezelf niet binnen de dekking valt. 

Het enige pakket waarmee ook eigen schade vergoed is

Kies je voor de All Risk, dan kies je voor het meest uitgebreide pakket. Hiermee is zowel schade aan anderen als aan jouzelf gedekt. Ook wanneer je onderuit gaat op de weg door toedoen van jezelf worden de reparatiekosten vanuit Univé betaald. Daar komt bij dat je je met de All Risk ook geen zorgen hoeft te maken in het geval van diefstal of schade door storm of brand. Zelfs helmen en eventuele accessoires zijn gewoon meeverzekerd. De All Risk is bovendien optioneel uit te breiden met een 1 jaar aanschafwaardegarantie bij diefstal of total loss rijden. Dat kan een uitkomst zijn indien je een gloednieuwe brommer in je bezit hebt. Een tussenweg kan er gevonden worden met de WA+. Deze geeft je alle voordelen van de All Risk, maar dan exclusief eigen schade. Daarmee staat de WA+ vooral bekend als de diefstalverzekering bij uitstek. 

Scooter, brommer of snorfiets verzekeren regel je simpel online

Heb je een snorfiets in je bezit in plaats van een scooter of brommer, dan geldt eveneens alles wat hierboven is geschreven. Voor snorfietsen geldt bijvoorbeeld ook dat op zijn minst WA-verzekerd zijn een absolute voorwaarde is. Ook voor een snorfiets verzekeren kun je overigens prima bij Univé terecht. Maak gebruik van de keuzehulp om binnen een paar minuten je favoriete pakket gevonden te hebben die aansluit bij jouw wensen. Dit is eventueel aan te vullen met allerlei aanvullende verzekeringen, zoals de Univé Pechhulp. Je zult namelijk echt niet de eerste zijn die langs de kant van de weg komt te staan met pech op een koude, gure dag. Met deze pechhulp is hulp altijd dichtbij. 

Gerelateerd