Hoeveel abonnementen heeft een gemiddeld huishouden? Welke zijn het duurst

Tegenwoordig loopt het aardig door met de abonnementen. Als je niet uitkijkt heb je zo 15 verschillende abonnementen waarvoor je maandelijks of jaarlijks moet betalen. Dit zijn de meest voorkomende abonnementen. 

Een mobiel abonnement, een abonnement voor de krant, de wegenwachtservice en de sportschool. Maar ook jouw museumjaarkaart, de maaltijdbox en een glazenwasser. Vergeet daarbij niet nog het onderhoudscontract van je leaseauto, internet en tv, je streamingdienst en zelfs de opslag in de cloud. Een gemiddeld huishouden heeft maar liefst 11 verschillende abonnementen. Dit zijn de meest voorkomende op een rij: 

1.    Internet, tv en telefoon 

Een combipakket is de meest slimme manier om geld te besparen. Vooral als je nog een sim only abonnement afsluit bij dezelfde provider. Bij een sim only betaal jij niks voor een telefoon maar alleen voor je belminuten en het internetten. Maar liefst 85% van de Nederlanders maakt gebruik van zo’n combideal. 

2.    Streamingdienst

Het zal je bijna niet verbazen, maar al de helft van alle Nederlanders heeft een streamingdienst in zijn abonnementenpakket. Of dit nu Netflix is of een andere streamingdienst, de nieuwste films mag jij niet missen natuurlijk. 

3.    Loterijen

Misschien is deze wel opvallend. 45% van de Nederlanders heeft namelijk een abonnement op een loterij. Wanneer die hoofdprijs bij jou in de straat valt wil je natuurlijk niet ontbreken in het feestgedruis. Dat is de voornaamste reden waarom zo vele Nederlanders een abonnement bij een loterij hebben. Want wie doet het nu voor de goede doelen? 

4.    (Online) tijdschriften 

Net iets minder Nederlanders hebben een tijdschrift waar ze lid van zijn. De Donald Duck is nog steeds het grootste van Nederland. Maar er zijn ook een paar hippe tijdschriften als de Linda die flink in opkomst zijn. 

5.    De wegenwacht 

Het is niet gek dat zo veel Nederlanders een wegenwachtservice hebben afgesloten. Want wanneer jij langs de kant van de weg staat kan het behoorlijk schelen in de portemonnee als je een goed abonnement hebt afgesloten. Los wil je deze kosten echt niet betalen. 

Dit zijn jouw duurste abonnementen:

Abonnementen worden steeds duurder, maar jij kan ook zeker wat besparen op je abonnementen. Hier een overzicht van de duurste abonnementen die jij waarschijnlijk op dit moment hebt. 

Gas- water & licht

De gasprijzen zijn flink gestegen de laatste tijd en daarom betaalt een gemiddelde Nederlander nu zo’n €179,- aan gas- water en licht. Dat kan een stuk goedkoper als je het ons vraagt. 

Telefoonabonnement 

De meeste Nederlanders kiezen voor een abonnement met telefoon in plaats van een sim only abonnement. Dan kan je toch zomaar meer dan €60,- per maand kwijt zijn aan je abonnement. Dat is op jaarbasis €720,- en dan hebben we het nog niet over de duurdere abonnementen. Een sim only is dan vele malen goedkoper. 

Lease contract auto 

Je wil een mooie auto rijden, maar je betaalt hier toch een hoge prijs voor. Afhankelijk van je auto betaal je tussen de €279,- en de €3000,- per maand aan een private lease contract voor je auto. Dan moet je toch achter je oren krabben of je niet beter een auto kan kopen. 

Wil je meer weten over de abonnementen die je misschien nog hebt? Lees dit artikel.

Gerelateerd