Wat is het verschil tussen de iPhone 13 en iPhone 12?

Ben jij van plan een nieuwe telefoon te kopen, maar weet je niet of je nu voor de nieuwste iPhone wil gaan of voor een ouder model? Wij vertellen je in deze blog precies wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de iPhone 13 en iPhone 12. 

De iPhone is al jarenlang een goed gekochte telefoon. Zo hebben ze bij Apple een telefoon ontwikkeld die geliefd is bij gebruikers. Dit komt omdat de gebruiksvriendelijkheid goed is en hij zich ieder jaar weer verder ontwikkeld. De laatste jaren zijn er voldoende keuzes tussen verschillende modellen. Zo heb je tegenwoordig de gewone iPhone, je hebt de mini of de Pro. De Pro staat bekend als goede telefoon voor de fotografieliefhebbers. De gewone iPhone is goed in z’n degelijkheid. De mini is er gekomen voor hij/zij die ook goed overweg kan met een wat kleinere telefoon.

De verschillen tussen de iPhone 12 en de iPhone 13 

Ieder jaar zijn er natuurlijk verbeteringen. Zo hebben ze dit jaar weer wat ontwikkelingen doorgevoerd in de volgende punten:

  1. Batterij 
  2. Scherm 
  3. Prestatie 
  4. Design 
  5. Camera 

We hebben het in deze blog vooral over de iPhone Pro modellen van iPhone. Dit omdat deze de meeste ontwikkelingen hebben doorgemaakt. 

De iPhone 13 Pro heeft een betere batterij

Ook dit jaar is de batterij weer beter geworden. Doordat de prestatie omhooggaat en hij meer draait moet ook de batterij weer verder ontwikkeld worden. Ze hebben nu alleen nog meer ontwikkelingen doorgevoerd waardoor niet alleen de prestaties vooruit zijn gegaan. Maar ook de batterijduur. Hij gaat nu tot wel 22 uur achter elkaar mee bij gewoon gebruik. Dit is 5 uur meer dan bij de iPhone 12 Pro. 

Het scherm heeft ProMotion 

Ze hebben het scherm bij de iPhone 13 Pro verbetert met ProMotion. Hierdoor zullen animaties er eter uit komen. Bovendien is de inkeping aan de bovenzijde 20% smaller gemaakt. Dit voor een mooier design. Wist je trouwens dat het best moeilijk kan zijn om een iPhone 13 Pro Max hoesje te vinden. Dit komt omdat deze telefoons minder verkocht worden. Maar met een beetje speurwerk heb je hem zo gevonden. 

Prestaties worden beter door de A15-chip

De iPhone 13 Pro heeft nu een nieuwe chip. Deze heeft een 15% beter GPU. Dit zegt je waarschijnlijk weinig, maar deze zorgt voor beter grafische toepassingen. Je zal er als gebruiker echter weinig van merken. 

Een verbeterde camera bij de iPhone 13 Pro

We hebben de beste verbeteringen voor het laatst bewaard. Namelijk de camera, daarvan zijn alle lenzen beter geworden. Door je groothoekcamera laat hij ook meer licht door. Daarnaast zijn de sensoren sneller geworden. Dit is allemaal om betere filmpjes te kunnen maken met een hogere beeldstabiliteit. Ook kan je met de filmmodus scherpte en diepte met een mooie overgang vastleggen. Voor de bewerking is het nu ook mogelijk om foto’s gedeeltelijk te filteren. Hierdoor hoef je niet de hele foto te filteren, maar kan je kleine gedeeltes van de foto mooier maken. 

Conclusie over de verschillen tussen de iPhone 12 en de iPhone 13

De iPhone 13 is dus op een heleboel vlakken verbeterd. Bij de iPhone 12 zie je dat ze qua ontwikkeling een beetje hebben stil gestaan en vooral op het design veel hebben veranderd. Maar de iPhone 13 zorgt voor veel betere features waardoor jij bijvoorbeeld prachtige foto’s en video’s kan maken. Wij weten dus wel waarvoor jij zou moeten kiezen. 

Meer weten over het verschil tussen de iPhone 12 en de iPhone 13? Bekijk deze video!

Gerelateerd