Stoere badkamer inrichten: 4 tips

Is het tijd om je badkamer aan te pakken? Bedenk dan goed welke stijl je toe wilt kennen aan deze ruimte in huis. Een stoere badkamer is bijvoorbeeld een plaatje. Maar hoe zorg je nu voor een stoer karakter in deze kamer? We delen in dit artikel handige tips.

 

Luxe uitstraling

 

Een luxe uitstraling kan zeker aansluiten op een stoere styling in de badkamer. Dit is dan ook een mooi uitgangspunt! Neem de badkamers in chique hotels als voorbeeld. Dat wil je thuis toch ook creëren? Je doet jezelf er in ieder geval echt een plezier mee. En daar kun je aardig bij in de buurt komen, als je je best doet. Een losstaand bad is hierbij een perfecte toevoeging aan de ruimte. Kies een bad in een modern jasje, om er nog lang met plezier tegenaan te kijken. De moderne stijl kent namelijk een tijdloze look. Het luxe element laat je daarnaast terugkomen in de details. Kies bijvoorbeeld voor luxe handdoeken in de badkamer, in een hotelkwaliteit. En zorg dat het er goed ruikt met geurstokjes, die je ergens in de ruimte plaatst. Geur doet immers ook veel voor de beleving!

 

Donker kleurgebruik

 

Wat zeker past bij een stoere badkamer? Donker kleurgebruik. Dit ziet er al meteen anders uit dan een standaard badkamer, waar je juist veel wit ziet. En dat is alleen maar goed, want zo maak je je badkamer meer eigen. Kies voor zwarte elementen, of elementen in een andere donkere kleur zoals blauw, groen of bruin. Hier heb je steeds meer keuze in! Je kunt bijvoorbeeld zelfs een zwart bad kopen, wat echt een stoere look geeft aan de ruimte. Denk verder aan een zwarte wastafel en daarboven een spiegel met een zwarte rand eromheen. Ook zwarte kranen zijn een goede toevoeging. Bij de wastafel, maar net zo goed bij het bad en de douche. Dan zijn er nog de accessoires, die je ook in donkere kleuren kunt vinden. Combineer bij deze zwarte badkamerkeuzes bijvoorbeeld donkerblauwe handdoeken, een donkergroen zeeppompje en een bruine tegel aan de muur. Dat vormt een mooi plaatje samen.

 

Less is more

 

Houd je badkamer strak. Dat zorgt namelijk voor een stoerder geheel. Is het er een rommeltje en liggen overal spullen? Dan leidt dat af van de stijl die je eigenlijk juist wilt laten zien in de ruimte. Het helpt al om voor genoeg kastruimte te zorgen. Plaats alle items die je gebruikt in de badkamer achter een deurtje, voor een clean geheel. Wastafels zijn er ook met schuiflades te vinden, die meteen praktisch zijn in gebruik. Een slimme oplossing dus. Maar ook de keuzes die je maakt bij de inrichting tellen mee. Deel je badkamer op een logische manier in. Hoe past alles bij elkaar in de ruimte? Bij een renovatie kun je hier maar beter over nadenken. Ga je voor nieuwe tegels aan de muur of op de vloer? Kies dan voor een grotere, grovere tegel. Dat oogt namelijk rustiger dan meerdere, kleinere tegeltjes naast elkaar aan de muur. En kies qua douche het liefst voor een strakke inloopdouche, zonder poespas. De glazen wanden brengen rust met zich mee. Dat ziet er toch al heel anders uit dan bijvoorbeeld een douchegordijn, dat je eigenlijk juist liever niet in je badkamer wilt hebben hangen. Er zijn immers genoeg mooiere, modernere oplossingen te vinden!

 

Stoere materialen

 

Denk goed na over de materiaalsoorten die je uitkiest voor je badkamer. Stoere materialen vind je namelijk volop. Ga bijvoorbeeld voor een wastafel van robuust hout. Of juist van strak metaal. De tegels kies je van een stoere steensoort uit. Net zoals de wasbak. Een minimalistische witte wasbak? Dat kan, maar het past eigenlijk beter om voor een bak in donkerkleurig marmer te kiezen. Om maar een voorbeeld te noemen. Robuust hout kun je ook kwijt aan de muur. Hang hier planken op, waar je vervolgens weer je verzorgingsproducten of handdoeken een plekje op geeft. Laat tot slot een industrieel randje zien, met een industriële lamp aan het plafond of bij de wastafel. Dat kan een perfecte finishing touch vormen!

 

Een badkamer kun je in elke stijl inrichten. Dus ook in een stoere look! Denk juist buiten de gebaande paden. Kies bijvoorbeeld bewust voor donkere kleuren bij de inrichting. Ook met robuuste materialen scoor je styling punten. Welke tip(s) pas jij toe in je badkamer?

Gerelateerd