Waarom moet iedere ondernemer een zakelijke autoverzekering hebben?

Wilt u uw auto zakelijk verzekeren, maar weet je nog niet waarom dit een vereiste is? Als ondernemer is het van belang dat je alle verzekeringen goed geregeld hebt. Zo ook de autoverzekering voor de bedrijfsauto die voortdurend op de weg is. In eerste instantie sluit je de verzekering af omdat het wettelijk verplicht is. Je mag de weg niet op zonder de verzekering, dus je moet deze wel afsluiten. De wettelijke verplichting is niet alleen een bescherming voor jezelf, maar ook voor anderen. De aansprakelijkheid is hiermee namelijk geregeld. Maar waarom zou je als ondernemer dan nog meer kijken naar een goede zakelijke autoverzekering?

 

Een bescherming van jouw investering

Het afsluiten van een goede autoverzekering voor jouw bedrijfswagen is er als eerste als bescherming voor jouw investering. De auto is hoogstwaarschijnlijk de grootste investering die je met jouw onderneming maakt. De dekking zorgt dat je beschermd bent tegen financiële schade als gevolg van diefstal, brand, vandalisme, of andere onvoorziene gebeurtenissen. Je hoeft dus niet meer volledig op te draaien voor de kosten van het herstel of de vervanging van de bedrijfswagen en kan met een gerust hart weer de weg op. Daarnaast is het een bescherming voor anderen. Iedere auto brengt een zeker risico met zich mee. Als je betrokken raakt bij een ongeval is er schade aan de auto van een ander. Deze kosten worden vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Ook medische kosten vallen hier vaak onder.

 

Een vervangende auto om door te kunnen

Een zakelijke personenauto verzekering kan voorkomen dat jouw bedrijfsactiviteiten niet voortgezet kunnen worden. Als je betrokken bent bij een ongeval en veel schade hebt aan jouw auto, kan je immers niet meer rijden. Het kan een flinke impact hebben op de bedrijfsvoering. Doordat je de verzekering hebt afgesloten, heb je vaak toegang tot een vervangende auto. Houd er dan wel rekening mee dat dit alleen mogelijk is als je de aanvullende opties hebt gekozen. Met een goede verzekering voorkom je wel dat de ‘downtime’ van jouw bedrijf langer duurt dan nodig. Het kan ook een beter imago geven voor het bedrijf. Je straalt weer betrouwbaarheid uit naar klanten en andere betrokkenen van het bedrijf.

 

Flexibiliteit zorgt voor minder financiële stress

Met een zakelijke personenauto verzekering heb je ook meer flexibiliteit in verzekeringsopties. Het is van belang dat je verzekeringen vindt die volledig bij je passen. Of het nu gaat om de basisverzekering, ook wel de WA-verzekering genoemd, of een uitgebreidere optie: je kan de aanvullende opties bekijken om te voorkomen dat je niet het meeste uit jouw verzekering kan halen. Uiteindelijk kan je veel financiële stress voorkomen door de verzekering te vinden. De financiële lasten die bij een ongeluk komen kijken, voorkomen dat jouw bedrijf niet meer verder kan en je het vermogen moet gebruiken om de onderdelen van het voertuig te herstellen. Het enige wat je nog hoeft te doen, is de verzekering af te sluiten die bij je past en de eerste premie te betalen.

Gerelateerd