Tips voor het vinden van de beste AOV-verzekeraar

In Nederland zijn aardig veel mannen die de stoute schoenen aantrekken en voor zichzelf beginnen. Heb jij ook een eigen bedrijf? Dan wil je hier ongetwijfeld een groot succes van maken. Daarom ga je waarschijnlijk direct op zoek naar klanten. Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat, raden wij je aan om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten. Hiermee verzeker jij jezelf van een inkomen als je door ziekte, een ongeval, zwangerschap of burn-out niet meer kunt werken. Heb je momenteel nog geen AOV, maar wil je er wel eentje afsluiten? Wij geven je hier een aantal tips voor het vinden van de beste AOV-verzekeraar.

1. Bepaal hoe je ideale AOV eruitziet

Wie denkt dat iedere arbeidsongeschiktheidsverzekering hetzelfde is, heeft het mis. Bij de meeste verzekeraars kun je een AOV namelijk grotendeels zelf samenstellen. Je kiest bijvoorbeeld zelf het verzekerde bedrag en de wachttijd. Wil je niet onnodig veel tijd besteden aan het vinden van de beste AOV-verzekeraar? Bepaal dan voor jezelf hoe je ideale arbeidsongeschiktheidsverzekering eruit moet zien voordat je aan de zoektocht begint.

2. Verdiep je in de keuzemogelijkheden

Hierboven las je al dat je het een en ander te kiezen hebt als je een AOV afsluit. Kies niet lukraak een verzekerd bedrag en een wachttijd, maar verdiep je eerst goed in de keuzemogelijkheden. De keuzes die je maakt, kunnen namelijk gevolgen hebben voor de uitkering. Zo wordt de hoogte van de uitkering onder meer bepaald door het verzekerde bedrag dat je kiest. De wachttijd is op zijn beurt van invloed op de periode waarin je geen uitkering ontvangt. Je krijgt de eerste AOV-uitkering namelijk pas als de wachttijd verstreken is.

3. Vergelijk verzekeraars met elkaar

Heb je inmiddels voor jezelf bepaald hoe je AOV eruit moet zien? Dan wordt het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar verzekeraars. Dit kost je niet bijzonder veel tijd, want bij de meeste verzekeraars kun je tegenwoordig een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Toch is het niet verstandig om je tot de eerste beste verzekeraar te richten. Je betaalt dan mogelijk onnodig veel voor je verzekering en het is maar de vraag of je goed verzekerd bent. Vergelijk verzekeraars daarom altijd eerst met elkaar. Alleen dan lukt het je namelijk om de juiste AOV-verzekering te vinden.

4. Lees de voorwaarden door

Omdat de voorwaarden van een arbeidsongeschiktheidsverzekering vaak behoorlijk lang zijn, nemen veel ondernemers niet de tijd en moeite om ze door te lezen. Als je de juiste AOV-verzekeraar wilt vinden, raden wij je wel aan om dit te doen. In de polisvoorwaarden staat namelijk precies waar je wel en niet voor verzekerd bent. Ga hier dus eens goed voor zitten en sluit de verzekering pas af als jij je in de voorwaarden kunt vinden.

Neem ook een WGA-verzekering in overweging

Als zzp’er heb je voldoende aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar dit is niet het geval als je personeel in dienst hebt. Je bent als werkgever namelijk verantwoordelijk voor werknemers die in de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) terechtkomen. Zo moet je ze de eerste tien jaar een WGA-uitkering betalen. Omdat de kosten nogal hoog op kunnen lopen, wil je hier niet zelf voor opdraaien. Gelukkig kun jij je verzekeren tegen dit financiële risico door een WGA-verzekering af te sluiten. De uitkering wordt in dat geval betaald door de verzekeraar.

Gerelateerd