Waarom je ook baat hebt bij een geïsoleerd huis in de zomer

In de zomer kunnen de temperaturen in huis flink oplopen. Dat merken we allemaal steeds meer in de maanden april, mei, juni, juli, augustus en september. Als je wilt dat het in de zomer lekker koel is in huis, is het verstandig om je woning goed te isoleren. Hierover vertellen we jou meer in deze blog. 

Laten we vooropstellen dat wij gek zijn op de zomer. De zomer is een periode van lange avonden in de tuin genieten van het zachte weer en natuurlijk vakanties, etentjes en ga zo maar door. Maar de zomer staat ook steeds meer bekend om de hitte. Isolatie zorgt ervoor dat het in de winter warmer is in huis, maar in de zomer juist koelen. Zo kan je kiezen voor de optie: houten vloer isoleren. Hoe dat precies werkt, vertellen we je gelijk. 

Isoleren kun je op verschillende manieren doen. Deze isolerende laag is een hele effectieve en milieuvriendelijke oplossing om je woning koel te houden. Je hebt tenslotte geen extra apparaten nodig. Denk bijvoorbeeld aan een ventilator of een airco. Door te investeren in goede isolatie zorg je er daarnaast ook voor dat je in de winter minder warmte verliest. Hierdoor heb je het hele jaar door een duurzame oplossing. 

Dakisolatie en isolatie in de muren

Isolatie kun je overal aanbrengen, denk bijvoorbeeld de spouwmuren. Ook dak isolatie zorgt ervoor dat je woning koel blijft in de zomer. Op je dak staat tenslotte een groot deel van het dak de zon. Hierdoor komt er ook veel warmte het huis binnen. Als je kiest voor goede dakisolatie creëert dit meer koelte in huis. Niet alleen op zolder, maar ook op de andere verdiepingen. 

Of het rendabel is voor jouw huis om te gaan isoleren, kun je het beste vragen aan een deskundige. Er zijn namelijk huis, woningen uit de jaren ’80 en ’90 bijvoorbeeld, waarbij het minder rendabel is om deze woning volledig te gaan isoleren. En wist je dat het beste moment van het jaar om isolatie aan te brengen de zomerperiode is? Zodra het kouder wordt, zit jij er warmpjes bij. Ook hebben bedrijven die isolatie aanbrengen het vaak net even wat rustiger in de zomerperiode. En je kunt het huis beter ventileren. 

Wat kun je nog meer doen om je woning cool te houden? 

Vaak denken we dat we juist ramen open moeten zetten, wanneer het warm wordt. Maar juist doordat er warme lucht in de woning wordt geblazen wordt het al snel warmer. Goed om hieraan te denken. Hetzelfde geldt voor het openen van gordijnen. Je kunt het beste alles potdicht houden in je slaapkamer. Zo zorg je voor een extra isolerend laagje. Eventueel in de nacht kun je er dan voor kiezen om het raam open te zetten voor wat koele wind. 

En wist je dat het ook goed is om de juiste dekbedden te gebruiken? Zo heb je verkoelende zomerdekbedden. Hierdoor kan je lichaam beter de temperatuur regulieren en dat zorgt ervoor dat je het minder warm hebt wanneer je slaapt.

Meer tips om lekker te slapen in de winter? Kijk even hier! 

Gerelateerd