Ideeën voor een top VrijMiBo!

De werkweek zit er bijna op en rond een uur of half 4 begint het bij iedereen te kriebelen; het weekend is in aantocht! In Nederland gaat de start van het weekend vaak gepaard met een VrijMiBo (vrijdagmiddagborrel) met collega’s. Niets zo fijn om een half uurtje eerder te stoppen met de dagelijkse taken en samen met jouw collega’s te proosten op 48 uur vrijheid! Hoewel de VrijMiBo in Nederland vaak voorkomt, streven sommige bedrijven zo nu en dan naar een meer creatieve vorm van de borrel. Zo kiezen bedrijven ervoor om maandelijks een uitje buiten de deur te organiseren, of om het borrelen om te zetten naar een lekker diner. Ben je op zoek naar een creatieve VrijMiBo? Lees dan snel met ons mee!

Workshops organiseren

Een VrijMiBo gaat vrijwel automatisch hand in hand met heerlijke alcoholische versnaperingen en heel wat geklets. Maar na een week samen op kantoor te hebben gezeten, zijn de verhalen zo nu en dan wel eens op. Gelukkig kan je ervoor kiezen om een workshop te organiseren; zo kan je bijvoorbeeld een bedrijf langs laten komen op jouw locatie of samen met je collega’s een workshop-locatie bezoeken. Samen cocktails maken, potten bakken of zelfs dildo’s versieren; tegenwoordig is er in elke tak van sport een workshop te verzinnen!

Bootcamp

Misschien niet waar iedereen op zit te wachten; er wordt vaak gesnakt naar een lekker verkoelend drankje wanneer het eind van de week eindigt. Maar sporten is goed, voor zowel fysieke als mentale gezondheid. Als werkgever kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de werkdag op vrijdag om 15:00 uur te laten stoppen, samen een bootcamp te knallen en vanuit daar een borrel met z’n allen te doen! Zo compenseer je de ongezondheid van de borrel met de gezondheid van het sporten.

Brouwerij!

Om echt origineel uit de hoek te komen tijdens het organiseren van een VrijMiBo, kan je zorgen dat je alle ingrediënten in huis hebt gehaald om eigen drankjes te produceren! Zo is het maken van limoncello bijvoorbeeld een erg makkelijke manier om je eigen sterke drank te maken. Limoncello laten trekken duurt ongeveer vier weken; je kan bijvoorbeeld op de eerste vrijdag van de maand de limoncello maken met het hele team en na een maand diezelfde limoncello’s vergelijken. Wiens limoncello is de beste en welke het minst goed gelukt? Degene met de minst lekkere limoncello mag de VrijMiBo voor de keer daarop organiseren!

Gerelateerd