Waar moet je op letten bij een boot huren?

Er is natuurlijk niets lekkerder dan een dagje met een boot varen als het lekker weer is. Of het nu gaat om een dagje uit met vrienden of een familiedag, een boot huren is dé keuze om te maken. Nu is het alleen wel zo dat er nogal wat komt kijken bij het huren van een boot. Ben je benieuwd waar jij op moet letten bij het huren van een bootje of sloep? Om hierachter te komen raden wij je aan om snel verder te lezen. In dit artikel hebben we namelijk dé belangrijkste factoren voor jou op een rijtje gezet!

De soort boot die je wilt hebben

Het spreekt voor zich dat je op de eerste plaats stil moet staan bij de soort boot die je graag wilt huren voor een dagje. Wij raden je aan om deze keuze te maken op basis van de activiteit die je van plan bent te gaan doen. Hier kan je denken aan vissen, watersporten of gewoon aan een eindje varen. Wat hierbij ook van belang is, is om rekening te houden met het budget wat je bereid bent om uit te geven. Het huren van een boot kan duur zijn, dus het is belangrijk om een duidelijk budget in gedachten te hebben en alle bijbehorende kosten goed in kaart te brengen. Zo kan je extra kosten kwijt zijn voor de brandstof of voor de verzekering.

De aard van de huurovereenkomst

Hoewel het niet altijd even leuk is om te doen raden wij je aan om de huurovereenkomst altijd goed te lezen voordat je zomaar iets tekent. Het is dan ook van cruciaal dat je alles leest en dat je ook echt alles begrijpt. De huurovereenkomst moet details bevatten over de staat van de boot, de verzekeringsdekking en eventuele regels die van toepassing zijn voor de boot. Nu we het toch over de verzekering hebben, wij raden aan om de verzekeringsdekking van het verhuurbedrijf te checken. Mocht er bijvoorbeeld sprake zijn van een ongeluk of schade aan de boot dan is het wel handig om te weten wie hier voor opdraait.

De spullen aan boord

Zorg ervoor dat het verhuurbedrijf alle noodzakelijke veiligheidsuitrusting op de boot heeft. Hier moet je denken aan zwemvesten, vuurpijlen en brandblussers. Controleer ook of deze items in goede staat verkeren en voldoen aan de laatste veiligheidsnormen. Het lijkt wellicht gek om hier in ons kleine landje op te letten, maar je wilt er gewoon zeker van zijn dat het goed gaat tijdens het varen.

Eenvoudig een bootje huren

Zolang je op de bovenstaande zaken let is het huren van een leuk bootje echt niet meer zo lastig als je in eerste instantie zou denken. Dit stelt iedereen in staat om een super bijzondere dag te beleven die voor altijd in je herinnering blijft staan, zonder dat je al te veel hoeft te regelen. Of je nu van plan bent om te gaan BBQ’en op het water of dat je gewoon toe bent aan wat rust, we raden iedereen aan om vandaag nog te kiezen voor het huren van een bootje!

Gerelateerd