Dit is alles wat je moet weten over de verschillende soorten voer voor je kat

Net als voor de mens, is voeding voor een kat erg belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van de kat. Door de verschillende soorten kattenvoer is het soms lastig om te weten welke voeding het beste bij jouw kat past. Er zijn veel factoren die een rol spelen bij de keuze voor het juiste kattenvoer, denk hierbij aan leeftijd, energiebehoefte, gewicht en eventuele ziektes. In dit artikel lichten wij vier verschillende soorten kattenvoeding uit op basis van de voordelen en wanneer het geschikt is voor jouw kat.

Natvoer

Natvoer voor katten onderscheidt zich van het andere voer omdat er vocht in verwerkt zit. Wanneer je kat niet graag water drinkt, is het belangrijk om erop te focussen dat jouw kat op een andere manier gehydrateerd wordt. Door natvoer krijgt de kat het benodigde vocht binnen door te drinken. Daarnaast is natvoer over het algemeen een stuk smaakvoller en gemakkelijker te eten voor katten die problemen hebben met hun tanden en met kauwen.

Droogvoer

Droogvoer bestaat vaak uit brokken voor de kat. Het grote voordeel van droogvoer is dat het gemakkelijk te bewaren en te serveren is vanwege het feit dat het langer kan blijven staan dan bijvoorbeeld natvoer. Dit maakt ook direct dat je minder voer hoeft weg te gooien aangezien het langer goed blijft, waardoor het over de lange termijn goedkoper is. Droogvoer is dus goed voor katten die geen specifieke dieetwensen hebben en het is goedkoper voor de eigenaar op de lange termijn.

Vers vlees

Het grote voordeel van vers vlees voor katten is dat het zeer hoogwaardige eiwitten bevat die erg goed zijn voor je kat. Daarnaast is vers katten vlees van welkoop.nl minimaal bewerkt waardoor het een zeer natuurlijke bron van voeding is met minimale kunstmatige stoffen. Vers vlees is dus erg goed voor katten die een eiwittekort hebben of wanneer je als eigenaar wil dat je kat producten eet die zo min mogelijk bewerkt zijn.

Veterinair voer

Veterinair voer is voer dat speciaal voor katten is die ziek zijn of symptomen laten zien van ziekte. Wanneer jouw kat dus een medische aandoening heeft, denk aan diabetes, gewrichtsproblemen, nierziekte of andere ondersteuning nodig heeft, dan is veterinair voer nodig voor jouw kat.

Kortom, er zijn verschillende voordelen en afwegingen die je dient te maken wanneer je de passende voeding kiest bij jouw kat. Kijk altijd online voor meer informatie of raadpleeg je huisarts wanneer er twijfels of onduidelijkheden zijn.

Gerelateerd