white vehicles parked outside kia motors building
Photo by Artem Saranin on Pexels.com

Wat was de beste auto van 2022? 

2022 is inmiddels afgelopen en daarom is het tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. Zo zijn er vorig jaar veel nieuwe auto’s uitgebracht door de fabrikanten. Als je een tweedehandsauto wilt kopen of leasen, is het dus zeker een goed idee om te kiezen voor een van de onderstaande modellen! Uit de autotest van de ANWB kwamen deze auto’s namelijk als allerbeste. 

Kia EV6

Het is nog nooit eerder gebeurd dat een Koreaanse auto uitgeroepen werd tot de Auto van het Jaar. Toch was dit in 2022 het geval, deze prijs ging namelijk naar de Kia EV6! Deze gebruikte occasion leasen raden experts dan ook zeker aan. Het is eigenlijk logisch dat de EV6 de allereerste Koreaanse winnaar werd sinds de verkiezing begon in 1964. Kia heeft namelijk een nieuwe generatie elektrische gezinsauto’s op de markt gebracht waar concurrenten eigenlijk niet aan kunnen tippen. Qua rijdynamiek is de Kia EV6 regelrecht fantastisch, maar ook het mooie design zorgt ervoor dat dit model koploper is. Dit komt daarnaast door de zeer snelle laadsnelheid. Kia geeft bij de EV6 bovendien maar liefst zeven jaar fabrieksgarantie! 

Renault Mégane E-TECH Electric

In totaal stemden maar liefst 61 juryleden uit 23 verschillende Europese landen voor de ANWB autotest. Ze kozen de Kia EV6 dus als Auto van het Jaar 2022. Dit betekent echter niet dat er geen geduchte concurrentie was voor dit Koreaanse model. Ook de Renault Mégane E-TECH Electric deed het namelijk goed volgens de experts. Deze auto eindigde op de derde plek en kan daadwerkelijk alleen maar met een elektromotor gekocht of geleaset worden. Ook de nieuwe vorm valt in de smaak, waardoor veel mensen ze als occasion willen leasen op www.privateleaseused.nl

Hyundai IONIQ 5

Alhoewel de Hyundai IONIQ 5 veel onderdelen deelt met de Kia EV6 wint dit model de uitverkiezing niet. Deze eer gaat toch echt naar de EV6. Waarom de IONIQ 5 dan op de derde plaats geëindigd is? Nou, vooral doordat het veercomfort wel wat beter had mogen zijn. Ook het ontwerp van de futuristische elektrische valt niet bij iedereen in de smaak. Toch is de derde plek natuurlijk iets om trots op te zijn! 

In totaal stonden zeven auto’s in de finale van de Auto van het Jaar 2022-verkiezing van de ANWB. Zes van deze wagens rijden op stroom, waaruit blijkt dat alsmaar meer goede auto’s komen met een elektromotor. Andere kanshebbers waren overigens de Peugeot 308, Skoda Enyaq iV, Ford Mustang Mach-E en CUPRA Born. 

Gerelateerd