minimalistic bathroom with a tub in the floor
Photo by Moises Arias on Pexels.com

Zo maak je van je badkamer een perfecte plek om te relaxen na een harde werkdag!

Ben je van plan om je badkamer te verbouwen? Goed idee! Een badkamer is immers niet alleen een plek om jezelf te wassen, maar ook een plek om tot rust te komen en te ontspannen na een lange of stressvolle werkdag. In dit artikel delen we enkele tips om van jouw badkamer een perfecte plek te maken om te relaxen.

Creëer ruimte

Een ruime badkamer kan bijdragen aan een ontspannen sfeer. Maar wat als jouw badkamer niet zo groot is? Geen paniek! Met slimme opbergruimte, zoals planken of manden, kun je toch een opgeruimde en georganiseerde uitstraling creëren. Daarnaast kun je de badkamer optisch groter laten lijken door lichte kleuren en XL tegels te gebruiken. 

Een andere tip is om te kiezen voor zwevende meubels, zoals een zwevend badkamermeubel of toilet. Dit zorgt voor meer vloerruimte, wat de badkamer nog ruimtelijker doet aanvoelen. Zo zorg je voor rust en ontspanning in een kleine badkamer. 

Sfeervolle verlichting

Sfeervolle verlichting is essentieel om een ontspannende sfeer te creëren in jouw badkamer. Kies voor warme, gedempte lichten die zorgen voor een zachte en rustgevende gloed. Het installeren van dimmers is hierbij een handige oplossing. Zo kun je de lichtintensiteit aanpassen aan de gewenste stemming. 

Een andere manier om sfeervolle verlichting te creëren, is door het plaatsen van geurkaarsen. Kaarslicht zorgt voor een ontspannen en romantische sfeer en zorgt ook voor een heerlijke geur in de badkamer. Dit kan bijvoorbeeld lavendel voor een ontspannend effect of citrus voor een verfrissende geur zijn.

Kies de juiste badmeubels uit

Er zijn verschillende douches en baden die kunnen bijdragen aan ontspanning en rust. Allereerst kan een regendouche zorgen voor een ontspannen gevoel. De regenachtige waterval van water kan de spieren ontspannen en het gevoel van stress verlichten. Daarnaast zijn er douches met geïntegreerde verlichting en muziek, waardoor je een complete wellness ervaring in je eigen badkamer kan creëren. Ook kun je kiezen voor een stoomdouche, waarbij stoom wordt verspreid in de douchecabine. Dit kan zorgen voor een ontspannend effect op de spieren en kan ook bijdragen aan een betere ademhaling.

Als het op baden aankomt, kun je kiezen voor een whirlpool bad, waarbij bubbels zorgen voor een ontspannend gevoel op de spieren. Daarnaast kun je ook kiezen voor een bad met ingebouwde muziek en verlichting, om een echte spa-ervaring te creëren. Andere populaire baden van Tegeldepot, zijn vrijstaande baden, die zorgen voor een luxe uitstraling en bij kunnen dragen aan een ontspannen gevoel. 

Gerelateerd