Vind hier inspiratie met ronde vloerkleden

Er zijn 2 soorten vloerkleden die veel door het publiek worden gebruikt, namelijk een vierkant vloerkleed en rond kleed. Een vierkant vloerkleed geeft een meer formele en stijve uitstraling en indruk. Dit is  anders dan een rond vloerkleed. Ronde vloerkleden geven een meer dynamische en ontspannen indruk. Het kan ook een unieke en interessante kamer decoratie zijn. Net als vloerkleden in het algemeen hebben ook ronde vloerkleden verschillende motieven, kleuren en maten van verschillende diameters. Dit alles kan je veel opties geven om een keuze te maken welke het meest geschikt is voor de kamer en het concept van jouw huis. Hier zijn enkele inspiraties voor ronde vloerkleden die je thuis kunt toepassen.

Een rond vloerkleed in de hoek van de kamer ziet er mooier uit

Ronde vloerkleden hebben een kleinere maatverhouding dan vierkante vloerkleden, dus worden ze vaak gebruikt om kleine hoekjes van een kamer te verfraaien, zoals in de hoek van de slaapkamer of de hoek van de werkruimte. Om een ​​warmer en rustiger gevoel te geven, kan het kiezen van een grijs rond vloerkleed de juiste keuze zijn.

Een rond vloerkleed gebruiken als unieke vloerdecoratie

Door zijn ronde vorm oogt zijn aanwezigheid vaak prominenter en wordt hij het middelpunt van de aandacht in een ruimte. Hiermee kun je unieke en interessante vloerdecoraties maken. Om bijvoorbeeld een slaapkamer met natuurlijke nuances in te richten, kun je kiezen voor een rond vloerkleed met neutrale kleuren zoals grijs of lichtbruin met bloemmotieven en gemaakt van natuurlijke materialen zoals geweven touwen, organische materialen, enzovoort. Op die manier krijg je een rustgevende natuurlijke nuance

Rond vloerkleed als meubel onderstel

De volgende tip is om een ​​rond vloerkleed als meubel onderstel te gebruiken. Dit is vooral mooi als je een set tafels en stoelen hebt die in een cirkel in de woonkamer staan. Als je een nieuwe sfeer aan de woonkamer wilt geven, kun je een vloerkleed toevoegen. Het kiezen van een rond vloerkleed voor de woonkamer vloer kan je woonkamer aantrekkelijker maken. Tot nu toe werden vierkante vloerkleden vaak gebruikt als onderstel voor stoelen of tafels in de woonkamer. Ondertussen kun je een kleine verandering aanbrengen door een rond vloerkleed te gebruiken. Om je woonkamer er mooier uit te laten zien, moet je natuurlijk letten op de maat, kleur en het motief van een rond vloerkleed. Zo ziet het interieur van je woonkamer er perfect uit.

Een rond vloerkleed gebruiken als speelruimte voor de kinderen

De laatste tip die je kunt toepassen is om een ​​rond vloerkleed te gebruiken als speelruimte voor kinderen. Je kunt kiezen voor een rond vloerkleed dat is gemaakt van zacht en glad materiaal zodat je kind er lekker op kan spelen. Kies daarnaast voor een felle kleur van het vloerkleed om een ​​vrolijker gevoel op te roepen in de speelruimte van je kind.

Gerelateerd