Verhoog de impact van relatiegeschenken met deze do’s en don’ts

Het geven van relatiegeschenken is een praktijk die al lange tijd bestaat en die vaak wordt gebruikt om de banden tussen bedrijven en klanten te versterken. Ongeacht van welke soort relatiegeschenken je in gedachten had, het is belangrijk om bepaalde richtlijnen te volgen om ervoor te zorgen dat je relatiegeschenken effectief zijn en de juiste indruk achterlaten. In dit artikel zullen we enkele belangrijke do's en don'ts bespreken die je kunt overwegen bij het geven van relatiegeschenken.

Het kiezen van het juiste geschenk

Do: Kies een geschenk dat relevant is voor je bedrijf en de interesses van je klanten. Denk na over hoe het geschenk aansluit bij de waarden en de missie van je bedrijf. Als je bijvoorbeeld in de entertainmentindustrie zit, kunnen speelkaarten bedrukken met je bedrijfslogo een leuke en passende optie zijn.

Don't: Vermijd generieke geschenken die geen verband houden met je bedrijf. Het doel is om een blijvende indruk achter te laten, dus kies geen geschenk dat te algemeen is en geen persoonlijke touch heeft.

Personalisatie en kwaliteit

Do: Zorg ervoor dat je relatiegeschenken gepersonaliseerd zijn met het logo van je bedrijf en mogelijk zelfs de naam van de klant. Personalisatie toont aan dat je moeite hebt gedaan en dat het geschenk niet lukraak is gekozen. Daarnaast is kwaliteit essentieel. Of het nu gaat om een bedrukt notitieblok of andere items, zorg ervoor dat de kwaliteit hoog is en dat het geschenk duurzaam is.

Don't: Vermijd het verstrekken van goedkope en onbetrouwbare geschenken. Slechte kwaliteit kan de perceptie van je bedrijf schaden en het tegenovergestelde effect hebben van wat je wilt bereiken.

Timing en presentatie

Do: Denk na over het juiste moment om je relatiegeschenken te geven. Bij bepaalde gelegenheden, zoals jubilea of speciale evenementen, kunnen geschenken meer impact hebben. Zorg er ook voor dat de presentatie verzorgd is. Een mooi verpakt geschenk laat zien dat je aandacht besteedt aan details.

Don't: Geef geen geschenken op ongepaste momenten, zoals tijdens zakelijke bijeenkomsten waar de focus elders ligt. Ook slordige presentatie kan afbreuk doen aan de waarde van het geschenk.

Maak indruk met relatiegeschenken!

Het geven van relatiegeschenken is een kunst die met zorg moet worden benaderd. Door de juiste geschenken te kiezen, ze te personaliseren, de kwaliteit te waarborgen en aandacht te besteden aan timing en presentatie, kun je de impact van je relatiegeschenken aanzienlijk vergroten. Onthoud dat het doel is om een positieve en blijvende indruk achter te laten. Dus ga aan de slag en maak indruk met zorgvuldig overwogen relatiegeschenken!

Gerelateerd