De redenen waarom jij een bubbelbad nodig hebt

Na een lange dag werken wil je even lekker ontspannen. Een rustig moment in een bubbelbad is de perfecte manier om dat te doen. Het heeft een ontspannende werking en het heeft positieve effecten op je gezondheid. In deze blog zullen we vertellen wat de voordelen van een bubbelbad zijn, en waarom dit een goede investering is. 

Aromatherapie

Als je een bubbelbad in je tuin hebt, kun je deze goed gebruiken voor aromatherapie. Dit is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van etherische oliën. Mensen die last hebben van spanning, angst of slapeloosheid kunnen veel baadt hebben bij deze vorm van therapie. De geuren werken in op het onderbewuste en ze brengen het zenuwstelsel terug in balans. Ook zorgt deze therapie ervoor dat lichamelijke klachten verminderen. Met aromatherapie kun je verschillende soorten etherische oliën gebruiken. Deze geuren kun je gewoon in het water van het bubbelbad doen. De een kan niet zonder een lekker geurtje, en de ander vindt het misschien helemaal niks. 

Ultieme ontspanning

Een uurtje in een jacuzzi kan zorgen voor de ultieme ontspanning. Ook zonder de aromatherapie wat we net hebben besproken. Tijdens het genieten van je spa moment vergeet je even al je zorgen. Stress vermindert en je spieren ontspannen in het warme water. Deze ontspanning heeft ook een helend effect op je spieren. In het bubbelbad worden al je spieren in een keer verwarmd, dit effect heb je in de douche niet. Voor sporters is het dus goed om regelmatig een spa moment te nemen in de jacuzzi. 

In een bubbelbad heb je natuurlijk bubbels. Deze zorgen voor de prikkeling van zenuwuiteinden in je lichaam. De prikkels in combinatie met het warme water zorgen ervoor dat je je veel relaxter gaat voelen. Je kunt hierdoor je gedachtenop ene rijtje zetten, en weer helemaal in balans komen. 

Verbeterde bloedcirculatie

De bloedcirculatie is een van de belangrijkste functies in je lichaam. De bloedsomloop levert zuurstof naar de hersenen en voedingsstoffen naar andere organen. Om dit te verbeteren zijn er veel dingen die je kunt doen. En een bubbelbad kan daarbij helpen. De warmte van het water zorgt er namelijk voor dat je hart sneller gaat kloppen, waardoor de bloedcirculatie verbeterd. De spieren krijgen meer zuurstof en toxische stoffen worden afgevoerd. Deze stoffen kunnen dus geen effect meer hebben op je lichaam.

Bubbelbad kopen

Hebben deze voordelen je al overgehaald om een bubbelbad aan te schaffen? Het is een hele investering maar de voordelen wegen hier wel tegen op. Als je een bubbelbad in weert of omstreken gaat kopen, moet je wel op een aantal dingen letten. Kijk bijvoorbeeld goed naar het aantal zitplaatsen in de jacuzzi. Het kan namelijk gezellig zijn om met meerdere mensen te genieten van een spa avondje. Kijk ook naar het stroomverbruik. Je wil natuurlijk niet dat je energierekening in eens door het dak gaat na het installeren van een bubbelbad. En vraag ook hoe goed de jacuzzi is geïsoleerd. Een goede isolatie houdt namelijk meer warmte vast, en hoeft minder snel verwarmt te worden. Dit kan dus stroom besparen. Is een bubbelbad toch een te grote investering voor jou? Lees dan hier de blog over meditatie voor mannen, en kom op een andere manier tot rust.

Gerelateerd