Verzenddozen voor jouw onderneming? Zo regel je deze!

In het tijdperk waarin wij nu leven heeft de digitalisatie de wereld zo goed als overgenomen. Er is steeds meer mogelijk via het internet en online webshops nemen toe waarbij fysieke winkels afnemen. De een is hier een groot voorstander van en de ander vindt het helemaal niks. Echter is er simpelweg niet veel tegen te doen en zullen we ons moeten aanpassen. Zo brengt dit digitale tijdperk namelijk ook enorm veel voordelen met zich mee. Steeds meer mensen beginnen bijvoorbeeld een online onderneming waarbij ze producten of diensten leveren. Deze producten zullen natuurlijk ook verzonden moeten worden. Dit doe je in goede verzenddozen zodat je producten goed aankomen bij de klant. Alles over verzenddozen en hoe je de juiste dozen voor jouw producten vindt lees je in deze tekst.

Hoe belangrijk zijn de juiste verzenddozen?

Bij een online onderneming waar jij producten verkoopt zul je deze ook moeten verzenden. Naar mate je succesvoller wordt kun je dit proces uit handen geven en laten doen door een fulfilmentcenter. Wanneer je nog startende bent of het leuk vindt om zelf de producten op te sturen, is het van optimaal belang om goede verzenddozen te beschikken die passen bij jouw producten. Maar waarom is dit zo belangrijk? Het zijn maar dozen toch? Zoals je wellicht zelf ook weet gaan bezorgdiensten niet altijd even rustig met pakketjes om en komt jouw pakketje in zo’n 10 verschillende handen voordat deze bij de klant aankomt. Om ervoor te zorgen dat je product zonder schade aankomt bij je klant, is het hebben van goede verzenddozen dus van optimaal belang. Ook zorgt een nette verzenddos voor een positieve ervaring bij de klant. Zo kun je zelfs dozen bedrukken met jouw eigen bedrijfsnaam of slogan wat weer een stukje marketing is.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van verzenddozen?

Het regelen van de juiste verzenddozen is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat je even goed moet regelen. Zo is een doos op maat samen met de dikte van de doos een van de belangrijkste aspecten. Je wilt het liefst een doos dat ongeveer 1cm speling heeft wanneer je product erin zit. Wanneer het product dat je verzendt breekbaar is, is het verstandig om voor dubbelgolf dozen te gaan, en deze eventueel aan te vullen met bubbeltjesplastic. Kijk dus als eerst naar het formaat van de producten die in de dozen gaan, vervolgens naar het feit of je product breekbaar is of niet. Met deze twee aspecten kun jij eenvoudig de juiste verzenddozen vinden voor jouw producten.

Gerelateerd