Aandelen, crypto of obligaties? Dit zijn de mogelijkheden van de verschillende opties

Om jouw vermogen voor jou aan het werk te zetten, zijn er verschillende markten waarin je kunt investeren. Elke markt heeft zo zijn eigen kenmerken, die kunnen passen bij jouw beleggingsstrategie. Als je zo min mogelijk risico wilt nemen kun je jouw vermogen spreiden over alle financiële markten waaronder ook de cryptomarkt. Deze nieuwe markt staat misschien bekend als risicovol, er zijn partijen die laten zien dat het ook verantwoord en veilig kan. 

Beleggen in crypto

Beleggen in crypto is hier een voorbeeld van, die het voor jou mogelijk maakt om een passief inkomen te verdienen met crypto. Door gebruik te maken van de kennis en ervaring van Yieldt, heb je een extra stukje zekerheid bij het beleggen in crypto. Natuurlijk is dit nooit helemaal zonder risico, toch is het een veiligere manier van vermogen beheren en ook meer toekomstbestendig dan snel veel inkomen te willen behalen door risico te nemen met onbekende en onbetrouwbare munten. 

Beleggen in aandelen

Voor beleggers die op zoek zijn naar een minder volatiele markt, is het beleggen in aandelen een optie. De aandelen van bedrijven worden als een stuk veiliger gezien dan cryptocurrencies. Dit komt niet alleen door de minder explosieve koers van aandelen, maar ook van de bedrijven achter de aandelen. Waar de meeste crypto projecten veel grote plannen hebben, zullen ze deze plannen eerst nog maar waar zien te maken. Daarentegen zijn aandelen hier al veel verder in. Met name de aandelen van grote bedrijven zoals Apple en Amazon worden daarom als een stuk minder risicovol gezien. Daarnaast kun je op de aandelenmarkt ook beleggen in ETF’s. ETF’s kun je als een mandje met verschillende aandelen zien, die voor de variatie moeten zorgen voor een stabiele groei van het vermogen. 

Beleggen in obligaties

Ook bij het beleggen in obligaties kun je ETF’s gebruiken. Wanneer je gaat beleggen in obligaties, betekent dit dat je een lening aan het verstrekken bent. Dit kan een lening aan een bedrijf zijn, maar ook aan overheden of andere organisaties. Later betalen deze partijen de lening weer terug, maar daarover een rentepercentage. Dit percentage is het rendement van jouw belegging. Doordat het rentepercentage vooraf bepaald is, kun je stellen dat beleggen in obligaties een zeer duidelijke manier van beleggen. Door de vastgestelde rente weet je waar je aan toe bent. Er zijn echter verschillende soorten obligaties. Zo zijn er kortlopende obligaties, die doorgaans binnen vijf jaar worden terugbetaald. Middel langlopende obligaties worden meestal tussen de vijf en twaalf jaar terugbetaald, terwijl langlopende obligaties terugbetaald worden na 30 jaar of zelfs meer.

Gerelateerd