Duurzaam bouwen: hoe elektrische machines het verschil maken

Elektrisch is steeds populairder en veel bedrijven zien de voordelen van elektrische machines. Sommige voordelen zullen als een verrassing komen, terwijl andere voorspelbaar zijn. Maar in vergelijking met ‘normale’ machines heeft dit een positieve invloed op het milieu en ons eigen gezondheid. Nu vraag je je waarschijnlijk af “Wat is het verschil?”. We gaan het je uitleggen. 

Schoner milieu

De reden dat de overheid deze elektrische apparaten aanmoedigt, is de impact op het milieu. Een elektrische stapelaar stoot geen broeikasgassen of stikstofdioxide uit. Dit is anders voor normale machines die alleen werken op brandstof of diesel. Dit valt de natuur zwaar tegen, maar ook de mensen op de werkvloer. Ze zorgen daarom voor een schonere omgeving voor iedereen. 

Subsidies! 

De overheid wil bedrijven verleiden om voor elektrisch te kiezen. Dat is niet zo gek, want hoe meer mensen hiermee aan de slag gaan, hoe beter. Ze bieden een voordeel aan dat je kunt inzetten voor de hoge aanschafkosten, bijvoorbeeld. Dit gebeurt veel en is aantrekkelijker voor ondernemers, onder andere.

Langer genieten

Elektrische machines worden aangestuurd door een accu en over het algemeen hebben deze een stuk lagere onderhoudskosten dan normaal. Bovendien is elektrisch in de meeste gevallen voordeliger dan diesel. De aanschafprijs is hoger dan normale machines. Dit betekent dat de investering groter is, en daar heb je niet altijd de financiële middelen voor. In dat geval kan leasen een idee zijn. De kosten worden dan verspreid over een aantal maandelijkse termijnen. Zo hoef je deze kans niet aan je voorbij te laten gaan, terwijl je eigenlijk maar een klein bedrag per maand betaalt. 

Laat de oordoppen maar thuis

Had je verwacht dat bepaalde geluiden heel erg negatief zijn voor de omgeving? Geluidsoverlast op de bouwplaats blijft een ding. Elektrische machines zijn gewoon stiller. 

Doordat mensen en dieren hier minder last van hebben, heeft dit een positief effect op onze leefomgeving. 

Niet meer afhankelijk 

Normaal gesproken ben je afhankelijk van brandstof. Een elektrische veegmachine is dat niet. Er zijn geen grondstoffen uit het buitenland nodig. Het enige wat belangrijk blijft, is de batterijduur, oftewel het opladen! 

Elektrische tools zijn niet alleen voordeliger, maar zijn ook een stukje beter voor het gevoelige milieu. Op een gegeven moment moeten we overstappen. Of je dat nu doet of er nog even mee wacht, is aan jou. Hou in ieder geval de markt in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen. 

Gerelateerd