Van vintage tot nu: dit is de Ford Mustang

Wil jij een auto waar mensen even bij omkijken? Dan is de kans heel groot dat een Ford Mustang goed bij jou past. Deze auto is namelijk zeker geen alledaagse auto. Het is namelijk een auto die al heel veel jaren wordt gemaakt en geliefd! Al zijn er ook nieuwere versies. In deze blog vertellen we jou er alles over.

Een auto die al sinds de jaren 60 veel te zien is op het witte doek? Dat is absoluut de Ford Mustang. Deze auto is namelijk ondertussen vintage. Al zijn er ook minder oudere exemplaren te vinden. Maar één ding heeft elke versie van de Ford Mustang wel gemeen: het is een auto die stoer is en over heel de wereld wordt geliefd. Wil jij een Ford Mustang kopen? Je kan ervoor kiezen om een ford mustang tweedehands te kopen. Waarover wij jou in deze blog natuurlijk veel meer willen vertellen. 

Ford Mustang: wat voor een auto is dit?

De eerste keer dat een Ford Mustang de weg op ging was in 1965. Een auto dat echt onder de sportwagens veel. De auto wordt vandaag de dag nog steeds geproduceerd en blijft hip in Amerika. In de late jaren 60 rolde zelfs de Ford Mustang ook van de band in de Nederlandse Fordfabriek. Al vanaf die jaren is de auto populair en worden er steeds nieuwe generaties gemaakt. We zijn nu bij de zesde generatie. Het blijft een auto die je niet gaat gebruiken voor je boodschappen. En tegenwoordig kun je zelfs kiezen voor een Mustang Mach-E. Dit is een elektrische variant. 

Hoewel er veel aandacht is voor de vintage versie van de Ford Mustang zijn er tegenwoordig ook nieuwere versies. Die rijdt – naast benzine – bijvoorbeeld ook op elektriciteit. Al zijn er mensen die twijfelen of dit hetzelfde effect geeft op de Ford Mustang. Toch blijven de karakteristieke punten van de Mustang in eren. Denk bijvoorbeeld aan het logo maar ook de driedelige achterlichten. En je kunt nog steeds rekenen op brute paardenkracht natuurlijk. 

Ford Mustang online kopen

Je kan dus een Ford Mustang met gemak online vinden om te kopen. Maar houd er rekening mee dat de auto’s geliefd zijn, zeker de oudere modellen die ondertussen onder de oldtimers vallen. Het zijn stoere auto’s doe opvallen en heel veel paardenkracht hebben. Vandaar natuurlijk ook de naam Mustang dat een paard is. De oudere modellen zijn hip en geliefd. Maar kennen ook een paar minpunten. Denk bijvoorbeeld aan milieubelasting, je mag niet elke stad er meer mee in rijden. En het is niet de meest praktische auto wellicht. Om nog maar te zwijgen over geluidsoverlast. Maar wat krijg je daarvoor terug? Die onwijs gave auto waar mensen twee keer naar willen kijken. Of misschien wel even naast je willen zitten voor een klein ritje! 

Uiteraard zijn er ook de nieuwere versies te vinden en zijn deze een stuk zuiniger. Ook deze auto’s kun je tweedehands aanschaffen. 

Gerelateerd